14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Αύξηση καθαρών κερδών και εσόδων σημείωσε ο όμιλος Σελόντα στο εννεάμηνο του 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 1,9 εκατ. ευρώ - ποσοστό 1,66% επί του κύκλου εργασιών - έναντι 1,02 εκατ. ευρώ - ποσοστό 1,12% - σημειώνοντας αύξηση κατά 82,5%.
Η μεταβολή προέρχεται από την αυξημένη κερδοφορία της θυγατρικής Περσεύς ΑΕ για το εννιάμηνο του 2009, ενώ τα κέρδη έχουν ήδη επηρεαστεί από τις χαμηλές τιμές πώλησης της τσιπούρας κύρια το πρώτο τετράμηνο, καθώς και στις μειωμένες πωλήσεις γόνου που αποφάσισε ο Όμιλος στα πλαίσια της γενικότερης συγκράτησης της παραγωγής που συντελείτε στην Ελλάδα γενικότερα.
Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών για το εννιάμηνο του 2009 ανήλθε στα 112,3 εκατ. ευρώ έναντι 91,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 22,60% σε προηγούμενη περίοδο.
Η αύξηση προκύπτει από την αύξηση των πωλήσεων προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας, όπου διακινήθηκαν σημαντικές ποσότητες, ενώ αντίστοιχα στο α? τετράμηνο είχαμε χαμηλές τις τιμές πώλησης της τσιπούρας σε συνέχεια της κρίσης τιμών διάθεσης της τσιπούρας.
Σημειώνεται ότι το 90% των συνολικών πωλήσεων ψαριού αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου Σελόντα.
Τα ενοποιημένα Kέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) το εννιάμηνο του 2009 διαμορφώθηκαν στα 17,9 εκατ. ευρώ ποσοστό 15,9% επί του κύκλου εργασιών έναντι 14,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, ποσοστό 15,8% επί του κύκλου εργασιών,
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανά μετοχή ανέρχονται σε 0,06 ευρώ από 0,03 ευρώ της αντίστοιχης περιόδου.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Ο Όμιλος, με την επιτάχυνση της συγκέντρωσης του κλάδου, με την πολιτική της διαχείρισης των αποθεμάτων και την αυστηρή παρακολούθηση της πολιτικής μείωσης της παραγωγικής βάσης σε Ελλάδα και μεσογειακό επίπεδο γενικότερα, θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανάκαμψης και εξόδου από την κρίση και θα έχει μία ανοδική πορεία με αύξηση της κερδοφορίας στα επόμενα χρόνια.