Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 27-Νοε-2009 16:45

    Euromedica: Στα €6,2 εκατ. τα κέρδη στο εννεάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Σημαντική αύξηση κατά 13,0% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Εuromedica στο εννιάμηνο του 2009 σε σχέση με το εννιάμηνο του 2008 και έφτασε στα 188,3 εκατ. ευρώ από 166,3 εκατ. ευρώ.

    Τα κέρδη EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε 33,4 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ το εννιάμηνο του 2008 και σημείωσαν σημαντική άνοδο κατά 22,2%.

    Τα αυξημένα λειτουργικά αποτελέσματα του ομίλου Εuromedica οφείλονται αφενός στη βελτίωση των αποτελεσμάτων των μονάδων που υπήρχαν στον όμιλο κατά το εννιάμηνο του 2008 και αφετέρου στις νέες μονάδες που προστέθηκαν στον όμιλο από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009.

    Ο όμιλος Εuromedica διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας, που απαρτίζεται από 85 μονάδες (από αυτές 23 προστέθηκαν στον όμιλο το 2008 και 7 εντός του 2009). Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο του Ομίλου περιλαμβάνει 18 κλινικές, 57 διαγνωστικά κέντρα, 9 κέντρα αποκατάστασης και αποθεραπείας και ένα κέντρο κοσμητικής.

    Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 8,8 εκατ. ευρώ στο εννιάμηνο του 2009 και τα κέρδη μετά από φόρους στα 6,2 εκατ. ευρώ.

    Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών εμφάνισε αύξηση 6,9% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2008, από 117,0 εκατ. ευρώ σε 125,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,2% έναντι του εννιαμήνου 2008.

    Τα προ φόρων αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες οφείλονται σε ζημιές ύψους 3,16 εκατ. ευρώ από πώληση μετοχών της εταιρίας ΙΑΣΩ ΑΕ. Τα μετά από φόρους αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 899 χιλ. ευρώ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ