11:40 13/09
Nvidia και OpenAI σε συνομιλίες για μεγάλη επένδυση στις υποδομές ΑΙ της Βρετανίας
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα στην επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο.
Το σύνολο των ομολογιών που έφεραν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, αποπλήρωσε πρόσφατα η Eurobank σύμφωνα με δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, κ. Ν. Καραμούζη.
Ως αποτέλεσμα, ανέφερε ο ίδιος, η τράπεζα κάνει σήμερα μηδενική χρήση του δεύτερου πυλώνα του κυβερνητικού προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι κατά τους τελευταίους έξι μήνες η Eurobank έχει μειώσει σημαντικά τη χρήση του μηχανισμού ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 50%, δηλαδή κατά 6 δισ. ευρώ.
Ο κ. Καραμούζης έκανε επίσης λόγο για «σημαντικής βελτίωση της ρευστότητας του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό», και σημείωσε ότι σταδιακά ο όμιλος προσεγγίζει τα επίπεδα χρήσης του μηχανισμού που έκανε πριν από τη κρίση.