Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαϊ-2006 08:30

  Η Περιφέρεια, τα deals και το «αγκίστρι»!

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κόκκορη

  Ορισμένοι από εκείνους που δραστηριοποιούνται στη χρηματιστηριακή αγορά είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα, αρκεί κάποιους να τους τα ψιθυρίσει… Πριν από λίγες μέρες ένας από τους «μικρούς» εισηγμένους επιχειρηματίες βρέθηκε σε ασυνήθιστη θέση. Νωρίς το μεσημέρι είχε συνάντηση με ενδιαφερόμενο αγοραστή και η επαφή έδειξε να είναι σε καλό δρόμο.

  Μέχρι να φτάσει στο γραφείο του η μετοχή είχε αρχίσει να “τρέχει” στη Σοφοκλέους σαν αφηνιασμένο άλογο. Ο επιχειρηματίας κάλεσε αμέσως από το κινητό τον παλιό χρηματιστή με τον οποίο συνδέονται φιλικά και υπάρχει έτσι αμοιβαία εμπιστοσύνη. «Κάτι περίεργο συμβαίνει» του λέει. «Μάλλον μας παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Αυτά που συζήταγα νωρίτερα για την εταιρεία τα βλέπω τώρα να γίνονται στο ταμπλό»…

  Ο χρηματιστής χαμογέλασε και υποσχέθηκε να ψάξει να βρει τι έγινε. Διαπίστωσε λοιπόν, ότι ο συνομιλητής του επιχειρηματία μετά από τη συνάντηση, είχε κάνει κουβέντα σε «τρίτο πρόσωπο» και αυτό με τη σειρά του κυκλοφόρησε το νέο στην αγορά. Το νέο διαδόθηκε με την ίδια αστραπιαία ταχύτητα που απλώνεται η φωτιά στα ξερόχορτα… Το deal στη μικρή κεφαλαιοποίηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Παρά ταύτα η μετοχή εξακολουθεί να έχει «καυτό ενδιαφέρον»…

  Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική μετοχή που κινείται και τρέχει με βάση πληροφορίες, σενάρια, ψίθυρους που διαδίδονται άμεσα. Αυτές τις ημέρες ένα από τα πιο hot story είναι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις ανάμεσα σε Creta Farm και Γρηγόρη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για ένα παρατεταμένο αρραβώνα που κανείς δεν γνωρίζει αν θα καταλήξει στο γάμο. Το προσφερόμενο τίμημα, δια τον έλεγχο του Γρηγόρη, ακούγεται ότι είναι άκρως ελκυστικό. Πλην όμως, οι συζητήσεις για το επιχειρηματικό σχέδιο έχουν δυσκολίες ως προς την υλοποίηση τους. Ο Βλάσης Γεωργάτος πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Άγιο Όρος όπου πήγε με παρέα επιχειρηματιών και managers. Ερχόμενος στην Αθήνα θα εξετάσει εκ νέου τα προτεινόμενα σχέδια.

  Στην περίπτωση της Δομικής Κρήτης η αγορά πιστεύει ότι σύντομα θα βγουν ειδήσεις με φόντο τον ενεργειακό τομέα. Το όνομα Μυτιληναίος αποτελεί το καλύτερο «διεγερτικό» για τους γρήγορους «παίκτες». Ωστόσο, είναι άγνωστο αν έχει κανείς ρωτήσει τον κ. Μυτιληναίο! Είναι ενδεικτικό, ότι την περασμένη εβδομάδα η Δομική Κρήτης ενισχύθηκε κατά 82,9%,θυμίζοντας μέρες 1999.

  Κόντρα στο καθοδικό ρεύμα της Σοφοκλέους πήγε και η Veterin που είχε κέρδη της τάξης του 63,8% την περασμένη εβδομάδα. Όσοι αγοράζουν ποντάρουν σε πιθανή έκπληξη στην επικείμενη δημόσια πρόταση. Τι άραγε περισσότερο να γνωρίζουν;
  Στον Παρνασσό η κινητικότητα είναι αυξημένη, καθώς τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Το πιο ακραίο κάνει λόγο για ενδιαφερόμενο σχήμα που θέλει να «κρεμάσει» στην εταιρεία όχι κουδούνια, αλλά δραστηριότητες που αφορούν … Ολυμπιακά Ακίνητα!

  Στη ΝΕΛ τα πακέτα εξάπτουν την φαντασία. Το ίδιο ισχύει και με ορισμένες εταιρείες της Πληροφορικής που σχεδόν επί καθημερινής βάσεως βλέπουν μπροστά τους και έναν νέο αγοραστή!

  Στον Ζήνωνα οι εξελίξεις αναμένονται μετά τις αποφάσεις για το ομολογιακό. Σε αυτή την περίπτωση το management θα περάσει στα χέρια των κ. Τζαβέλα και Δεληγιάννη. Ωστόσο, η περίπτωση του Ζήνωνα χαρακτηρίζεται από την αγορά ως ήδη επιβαρημένη με πολλά σενάρια και ακόμη περισσότερη αναμονή…

  Να μην επαναλάβουμε για τα σενάρια τα τετριμμένα για το 1999 και για τις μνήμες εκείνης της περιόδου. Να επισημάνουμε, απλά, ότι στην αγορά συμβαίνει ότι και στην φύση. Το ψάρι αγκιστρώνεται γιατί ανοίγει το στόμα του!

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ