Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2009 17:13

  Μάρακ: Έργο για την τουριστική ανάπτυξη του δικτύου του Έβρου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το έργο της Εγκατάστασης και Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Τηλεματικού Δικτύου στο Δέλτα του Έβρου, ολοκλήρωσε η ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ". Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο μετά από δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, ύψους δαπάνης 250.000 ευρώ.

  Με το δίκτυο που εγκατέστησε η ΜΑΡΑΚ δίνεται η δυνατότητα επίβλεψης και ανάλυσης των στοιχείων του υγροτόπου δεδομένου ότι επιτυγχάνεται η μεταφορά εικόνας ασύρματα από καθορισμένα σημεία του υγροτόπου στο Κέντρο Προβολής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου του Δέλτα. Η λήψη εικόνων γίνεται από τρεις αντιπροσωπευτικές θέσεις του Δέλτα του ποταμού. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των κινούμενων καμερών και η προβολή των πληροφοριών αυτών μέσω Διαδικτύου.

  Το πρωτοποριακό αυτό έργο αποτελεί σημαντικό μέσο προσέλκυσης τουριστών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις όμορες χώρες. Επιπρόσθετα, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επισκέπτες που έχουν ειδικά ενδιαφέροντα για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τα τοπία φυσικού κάλλους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ