Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Αυγ-2009 16:38

  Μάρακ: Συμμετοχή σε ερευνητικό έργο προσδιορισμού της ανθρώπινης συμπεριφοράς

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ "Prometheus" που εντάσσεται στον τομέα της ρομποτικής στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, συμμετέχει η Μάρακ Ηλεκτρονική.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίωνση, στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη βασικών μεθόδων ικανών να διασυνδέσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων αισθητήρων, όπως κάμερες, laser, μικρόφωνα, αισθητήρες κίνησης, με αυτοματοποιημένες βάσεις γνωστικών δεδομένων ώστε να καταλαβαίνουμε και αναγνωρίζουμε ανθρώπινη συμπεριφορά σε πολυσύνθετους κλειστούς χώρους, είτε ατομικά, είτε σε συλλογικό επίπεδο. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα σύστημα που ερμηνεύει και προβλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά με τη χρήση διαφορετικών αισθητήρων και στηρίζεται στις δομές που δημιουργούνται με την εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων. Η χρηματοδότηση της ΜΑΡΑΚ για το έργο αυτό ανέρχεται στο ποσό των 305.955 ευρώ. 

  Η ΜΑΡΑΚ έχει αναλάβει το συντονισμό και την ευθύνη της ολοκλήρωσης και παρουσίασης του τελικού προς επίδειξη αποτελέσματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2010. Στο έργο επίσης μετέχουν, η Σχολή Ηλ. Μηχ. Του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου, η F.O.I από τη Σουηδία, το Πολυτεχνείο Μονάχου, το Πολυτεχνείο της Κοϊμπρα από την Πορτογαλία και η εταιρεία Probayes από τη Γαλλία. 

  Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι τα συστήματα αυτά για τα οποία η ΜΑΡΑΚ διαθέτει την αναγκαία τεχνογνωσία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση συμπεριφοράς πλήθους ανθρώπων, για κρίσιμες καταστάσεις όπως βίαιη συμπεριφορά, αδυναμία - πτώση ηλικιωμένων ανθρώπων, προβλήματα σε ανθρώπους λόγω ατυχημάτων, κ.ά..

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ