Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Αυγ-2009 16:15

  Κλωνατέξ: Συμφωνία εξόφλησης του κοινοπρακτικού δανείου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συνολική συμφωνία εξόφλησης του κοινοπρακτικού δανείου καθώς και του διμερούς δανείου με την Εθνική Τράπεζα, συμφώνησαν και υπέγραψαν η διοίκηση της Κλωνατέξ, οι κύριες πιστώτριες τράπεζες και οι βασικοί Μέτοχοι της ΑΛΝΤΕΜΑΡ ΑΞΤΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης. 

  Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την μεταβίβαση των μετοχών εκδόσεως ΑΛΝΤΕΜΑΡ, ιδιοκτησίας ΚΛΩΝΑΤΕΞ, (οι οποίες ήταν ενεχυρασμένες στις τράπεζες, για την εξασφάλιση των εν λόγω δανείων), σε εταιρεία συμφερόντων των βασικών Μετόχων της ΑΛΝΤΕΜΑΡ.

  Η ίδια συμφωνία προβλέπει ότι, από το σύνολο των μετοχών ιδιοκτησίας της ΚΛΩΝΑΤΕΞ και εκδόσεως της Α.Ε ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, οι οποίες ήταν επίσης ενεχυρασμένες στις τράπεζες για την εξασφάλιση του κοινοπρακτικού δανείου, 4.111.069 μετοχές θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες που δεν συμμετέχουν στον δανεισμό της Α.Ε ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ εις εξόφληση μέρους του κοινοπρακτικού της δανείου και οι υπόλοιπες 9.254.556 μετοχές θα ενεχυραστούν στις τράπεζες που συμμετέχουν, προς εξασφάλιση των υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρείας τις οποίες παλαιότερα είχε εγγυηθεί η ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

  Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της συμφωνίας, προκύπτει τελική επιβάρυνση της καθαρής θέσης κατά ευρώ 2.220.124.

  Με την υλοποίηση της συμφωνίας, θα πραγματοποιηθεί η οριστικοποίηση των εγγραφών και η οριστική διαμόρφωση των επί μέρους στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού, χωρίς όμως άλλη διαφοροποίηση της καθαρής θέσης, κατευθείαν ή μέσω αποτελεσμάτων, εξ αυτού του λόγου.

  Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση της 31/12/2008 και στις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας της 31/3/2009, στις 17 Οκτωβρίου 2008 η Εθνική Τράπεζα ως agent του κοινοπρακτικού δανείου, αν και είχε ζητηθεί παράταση εξόφλησής του μέχρι την διάθεση της συμμετοχής στην ΑΛΝΤΕΜΑΡ, με επιστολή της γνώριζε στην Εταιρεία, ότι η οφειλή παραμένει ληξιπρόθεσμη και την καλούσε να την εξοφλήσει μέχρι 31 Οκτωβρίου ή να προτείνει άλλο τρόπο ομαλής αποπληρωμής της. Η Εταιρεία πρότεινε αποπληρωμή μέσω της διάθεσης της συμμετοχής στην ΑΛΝΤΕΜΑΡ.

  Έτσι η Διοίκηση της Εταιρείας, σε συνεργασία και με τις πιστώτριες Τράπεζες παράλληλα με την αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου, άρχισε να διερευνά και την περίπτωση συμβιβασμού, προκειμένου να εξοφληθεί το εν λόγω δάνειο από το προϊόν μεταβίβασης των μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων