Το περιεχόμενο των ενημερωτικών δελτίων της Εθνικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας για τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α. ενέκρινε μεταξύ άλλων το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής κεφαλαιαγορά στη σημερινή του συνεδρίαση.
Εγκρίθηκε επίσης το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρείας ΑΜΑ προς τους μετόχους της Imako, καθώς και η αναθεώρηση ως προς το ύψος του τιμήματος της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της Delhaize προς τους μετόχους της Άλφα Βήτα Βασιλόπουλος.
Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους από € 40.000 στους κ.κ. Ιωάννη Λιακόπουλο και Σταύρο Παπαδόπουλο.
Αναλυτικά, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 515η/30.6.2009 συνεδρίασή του ενέκρινε:
-Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» για τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.
-Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» για τη δημόσια προσφορά μετοχών με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.
-To περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρίας «ΑΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» προς τους μετόχους της εταιρίας «ΙΜΑΚΟ ΜΗΝΤΙΑ Α.Ε. ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».
-Tην αναθεώρηση ως προς το ύψος του τιμήματος της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της εταιρίας «DELHAIZE “THE LION” NEDERLAND B.V.» προς τους μετόχους της εταιρίας «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».
-Την επιβολή προστίμου ύψους από € 40.000 στους κ.κ. Ιωάννη Λιακόπουλο και Σταύρο Παπαδόπουλο διότι κατά την περίοδο 3.4.2006 έως 31.5.2006 διενήργησαν συναλλαγές, κατά παράβαση των διατάξεων του ν. 3340/2005, μέσω συνδεδεμένων κωδικών επί της μετοχής της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε.».Συγκεκριμένα σε αρκετές συνεδριάσεις εξασφάλισαν δεσπόζουσα θέση επί των συναλλαγών της μετοχής και με συστηματικές αγορές κατά την περίοδο διαμόρφωσης της τιμής κλεισίματος προκάλεσαν άνοδο της τιμής της μετοχής. Για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους € 30.000 στην εταιρία «MAGNA TRUST ΑΧΕΠΕΥ», μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, διότι δεν έλαβε τα προληπτικά μέτρα που προβλέπει ο νόμος για την αποτροπή της ανωτέρω παραβατικής συμπεριφοράς.
Χ.Α.: Στις 2/7 η αποκοπή του δικαιώματος στην ΑΜΚ των ΕΤΕ και Γενική
Η 2α Ιουλίου 2009 ορίζεται ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Παρομοίως, ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση της Γενικής Τράπεζα ορίζεται η 2α Ιουλίου 2009.
Αναλυτικά, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:
-των 496.654.269 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Τράπεζας "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 9 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 11,30.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 2α Ιουλίου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 6ης Ιουλίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 22α Ιουλίου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 16η Ιουλίου 2009.
-των 110.937.084 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Τράπεζας "ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 2,2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,72.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 2α Ιουλίου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 6ης Ιουλίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 22α Ιουλίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 16η Ιουλίου 2009.