Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 22-Ιουν-2009 11:46

    Καθυστερούν τα σχέδια ΔΕΗ και S&B στην Μήλο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πολύ αργότερα απο τον χρόνο που αρχικά είχαν υπόψη τους, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο ματαίωσης των σχεδίων τους, αν στην πορεία εκτιμηθεί πως τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα, μεταθέτουν πλέον οι όμιλοι S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και ΔΕΗ την υλοποίηση της επένδυσης που προωθούν απο κοινού για την ενεργειακή αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στη Μήλο.

    Σύμφωνα με το πρωινό report της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού, οι οποίες ουσιαστικά βασίζονται στην προηγούμενη κακή εμπειρία απο τα γεωθερμικά έργα που είχε πραγματοποιήσει η ΔΕΗ στην περιοχή κατά το παρελθόν, είναι έντονες με αποτέλεσμα οι δυο όμιλοι να "αναγκάζονται" να αναπροσαρμόσουν τον σχεδιασμό τους.

    Σημειώνεται ότι η συμμαχία μεταξύ της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και της ΔΕΗ μέσω της θυγατρικής ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ για την αξιοποίηση του γεωθεριμικού πεδίου του νησιωτικού συμπλέγματος Μήλου - Κιμώλου - Πολυαίγου μετρά σχεδόν δύο χρόνια, καθώς το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) υπογράφηκε το φθινόπωρο του 2007.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ