13:12 22/11
Άγγιξε το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Eli Lilly
Η πρώτη φαρμακευτική που μαζί με τη Berkshire εισέρχεται στο club των πιο πολύτιμων εταiρειώ, εκτός Big Tech.
Η εκλογίκευση και βελτίωση των οικονομικών μεγεθών τόσο της μητρικής εταιρίας όσο και των θυγατρικών της με στόχο την επιτυχή παρουσία στην αγορά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη διοίκηση της ΕΤΕΜ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 17/6 η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε στους μετόχους τα οικονομικά πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 1/1/2008-31/12/2008.
Το 2008 τα αποτελέσματα τόσο της εταιρείας όσο και τα ενοποιημένα, επηρεάστηκαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, που φάνηκε κυρίως από τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για το λόγο αυτό η εταιρεία προχώρησε στον περιορισμό του κεφαλαίου κίνησης με αποτέλεσμα την παραγωγή θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών. Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως και το 2009 αναμένεται πως θα είναι, μια δύσκολη χρονιά.