Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 27-Μαϊ-2009 10:57

    Space Hellas: Αύξηση τζίρου για τον όμιλο στο α΄ τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με ενισχυμένο κύκλο εργασιών και μειωμένα κέρδη μετά φόρων ολοκλήρωσε το α΄ τρίμηνο του 2009 o όμιλος Space Hellas. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη μετά φόρων, απορροφώντας σημαντικά μεγαλύτερο ποσό φόρων το τρίμηνο του 2009 έναντι του 2008, διαμορφώθηκαν στα 554 χιλ. ευρώ έναντι 614 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 9,8%.

    Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 11,83 εκ. ευρώ έναντι 11,16 εκ. ευρώ του 2008 παρουσιάζοντας αύξηση 6%. Επιπλέον, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 1,32 εκ. ευρώ έναντι 1,2 εκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 820 χιλ. ευρώ έναντι 654 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 10% και 25% αντίστοιχα.

    Οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσιάζονται αρνητικές κατά 3,7 εκ. ευρώ καθώς οι διακυμάνσεις των επιμέρους λειτουργικών ταμειακών ροών σύνθετων έργων χρόνου υλοποίησης μεγαλύτερου του ενός έτους, δεν επιτρέπουν, μέσα στη χρονική περίοδο ενός τριμήνου να απεικονιστεί η ομαλότητα της συνολικής λειτουργικής ταμειακής ροής της εταιρίας.

    Στην ανκοίνωση αναφέρεται ότι η αύξηση του τζίρου καθώς και της λειτουργικής κερδοφορίας στο 1ο τρίμηνο του 2009 πιστοποιεί τη δυνατότητα της Space Hellas να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες περιόδους και να αξιοποιεί σε σημαντικό βαθμό την εμπιστοσύνη της αγοράς στις δυνατότητες της εταιρίας να υλοποιεί και να ολοκληρώνει σύνθετα έργα τεχνολογίας.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ