Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Μαϊ-2009 14:35

  Ξεκίνησε η υλοποίηση της συμφωνίας Vodafone - HOL (upd)

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Του Σταμάτη Ζαχαρού

  Την εξαγορά ποσοστού της εταιρείας Hellas Online από την Vodafone έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες  που προέρχονται από κύκλους των δύο εταιρειών. Για το ακριβές ποσοστό για το οποίο θα συμμετάσχει η Vodafone στην HOL απαιτείται η διενέργεια due dilligence και στις δυο εταιρείες και βάση των αποτιμήσεων που θα προκύψουν θα διαμορφωθεί το ποσοστό κατά το οποίο θα συμμετάσχει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην HOL. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα απαιτηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς η εισφορά θα γίνει σε είδος. 

  Επισήμως οι δύο εταιρείες δηλώνουν άγνοια για την εξέλιξη της συμφωνίας, παραδέχονται ωστόσο ότι υπάρχουν συνομιλίες χωρίς όμως να δίνουν πληροφορίες για το αν έχουν καταλήξει ή όχι. 

  Πάντως την εξέλιξη αυτή που αφορά τη συμφωνία επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Vodafone Group ο κ. Michael Combs, επικεφαλής των δραστηριοτήτων για όλη την Ευρώπη. Ο κ. Combs χρησιμοποίησε εξαιρετικά προσεκτική διατύπωση λέγοντας "έχουμε έρθει σε συμφωνία", γεγονός που παραδέχθηκαν άλλωστε με ανακοινώσεις τους οι δυο εταιρείες. Στελέχη του ομίλου από το τμήμα επενδυτικών σχέσεων στο Λονδίνο διευκρίνισαν στο Capital.gr ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές διαδικασίες.

  Ωστόσο στελέχη που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία ενδέχεται να είναι μόνο η αρχή μιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών καθώς η Vodafone ενδιαφέρεται σφόδρα να αποκτήσει παρουσία στις ευρυζωνικές υπηρεσίες.

  Το επόμενο διάστημα λοιπόν ενδέχεται να υπάρξουν νέα στοιχεία για τη συνεργασία των δύο εταιρειών όπου παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν  και μεγαλύτερη μετοχική συμμετοχή της Vodafone χωρίς ωστόσο να υπάρχει τέτοια συμφωνία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ