Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 14-Μαϊ-2009 09:37

    Forthnet: Στα 18,4 εκατ. ευρώ τα EBITDA α΄ τριμήνου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Θετικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και ενισχυμένο τζίρο εμφάνισε η Forthnet στο α΄ τρίμηνο του 2009.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενοποίηση των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης καθώς και η βελτίωση των αποτελεσμάτων στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες συνεισφέρουν στη βελτίωση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών του ομίλου. Τα έσοδα ανήλθαν στα 90,2 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 18,4 εκατ. ευρώ, με το περιθώριο EBITDA να ξεπερνά το 20% για πρώτη φορά. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά 3,5 εκατ. ευρώ έναντι εκροών 10,3 εκατ. ευρώ για το α΄τρίμηνο του 2008.  

    Αναλυτικά, η Forthnet κατέγραψε EBITDA 18,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν σε pro-forma βάση κατά 6% στα 88,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως η Forthnet έχει ενοποιήσει τα μεγέθη της NetMed μόνο για τέσσερις μήνες μέσα στο 2008.

    Η Forthnet διατηρεί μερίδιο αγοράς 27% στους νέους συνδρομητές. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της ανήλθε στο 31,5%. Οι συνδυασμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση με μέσο μηνιαίο έσοδα ανά πελάτη για Forthnet 2play στο α΄ τρίμηνο να είναι 41 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

    Αναφορικά με τη συνδρομητική τηλεόραση, η συνολική πελατειακή βάση της Nova παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η ψηφιακή συνδρομητική βάση σε Ελλάδα και Κύπρο αυξήθηκε, αλλά η αναλογική συνδρομητική βάση στην Ελλάδα παρουσίασε μείωση. Έτσι, στο τέλος Μαρτίου του 2009, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών ανήλθε στις 352.373, καταγράφοντας μείωση 2,7%. Τα έσοδα της Nova ανήλθαν σε 50,989 εκατ. ευρώ, ενώ τα δημοσιευμένα EBITDA στα 14,833 εκατ. ευρώ.

    * Δείτε την πλήρη ανακοίνωση της Forthnet στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".  

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ