Του Φώτη Φωτεινού
Πρόβλημα εμφανίστηκε στην καταβολή της μισθοδοσίας, σε μερίδα εργαζομένων, της αεροπορικής εταιρείας Hellas Jet. H καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας «ακουμπά» περισσότερο τους μηχανικούς της εταιρείας, η οποία διαθέτει -στο σύνολό της- προσωπικό 105 ατόμων.
Εκ αυτών, 24 είναι χειριστές αεροσκαφών και 35 ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές.
«Ανάσα» για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει μερικό πρόβλημα χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αποτελούν οι μισθώσεις των 2 αεροσκαφών της, τύπου Airbus A320, από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της Hellas Jet, η εταιρεία ήδη μισθώνει ένα αεροσκάφος στην Ο.Α. (η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου), ενώ βρίσκεται «κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας για τη μίσθωση ακόμα ενός, πάλι στην Ο.Α.
Παράλληλα, η εταιρεία διεξάγει διαπραγματεύσεις, με την Deutsche Bank, για τη μίσθωση ακόμα ενός αεροσκάφους, το οποίο προσανατολίζεται (και αυτό) για το θερινό πρόγραμμα της Ο.Α.
Πρώην θυγατρική της Cyprus Airways
H εταιρεία, συμφερόντων της Air Miles του κ. Δημήτρη Μάραντου (πρώην στελέχους της TWA), σταμάτησε τακτικές πτήσεις στις 10 Μαΐου του 2005, όταν και ανήκε στην Cyprus Airways. Στο παρελθόν η εταιρεία εκτελούσε δρομολόγια προς Βρυξέλλες και Λονδίνο (έως 10/05/2005), Παρίσι, Μάντσεστερ και Ζυρίχη (έως 31/10/03).
Η Hellas Jet εξαγοράστηκε από την Air Miles (μεσιτική εταιρεία εξεύρεσης αεροπλάνων) το 2006 και έως το καλοκαίρι πραγματοποιούσε πτήσεις charter, κυρίως προς το Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μόσχα, αλλά και από την Αθήνα προς το Ιράκ, με ενδιάμεσους σταθμούς.
Από το προηγούμενο καλοκαίρι, η εταιρεία έχει επιδείξει «ιδιαίτερη θέρμη» στη διεξαγωγή πτήσεων τσάρτερ από και προς τη Μόσχα, διαβλέποντας την αυξανόμενη κίνηση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.