Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαρ-2009 16:25

  Μάρακ: Ανάληψη έργου αξίας 1,77 εκατ. ευρώ για το υπουργείο Ναυτιλίας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης βάσης δεδομένων πλοίων και ναυτικών, συνολικής αξίας 1.779.514 ευρώ, ανέλαβε μετά από δημόσιο διαγωνισμό η Μάρακ Ηλεκτρονική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η εν λόγω προμήθεια και εγκατάσταση έγινε σε εκτέλεση του έργου “e-Ναυτιλία” του υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Κοινωνία της Πληροφορίας” που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, το οποίο επιτρέπει, μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, τη βέλτιστη μηχανογραφική παρακολούθηση πλοίων και ναυτικών. 

  Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και η βελτίωση των υπηρεσιών διαχείρισης της κυκλοφορίας των θαλάσσιων μεταφορών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εξυπηρέτησης του κοινού και της ναυτιλιακής κοινότητας και η πληρέστερη πληροφόρηση και άντληση διοικητικών και στατιστικών στοιχείων απαραίτητων στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του υπουργείου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ