Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 06-Φεβ-2009 09:25

    Κορρές: Αύξηση μεγεθών και το 2009

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Στην ποιοτική ανάπτυξη μεγεθών της  στοχεύει για το 2009 η εταιρεία Κορρές, δίνοντας έμφαση κυρίως στην αποδοτικοτητά της και λιγότερο στη μεγάλη αύξηση πωλήσεων, λόγω των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. Για το 2009 θα επιδιωχθεί κυρίως η σταθερότητα και η ισχυροποίηση της εταιρείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αναμένεται -στην παρούσα φάση- να ανοίξουν νέα μέτωπα σε νέες αγορές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας αναμένει και για φέτος αύξηση των μεγεθών της, ενώ στρέφεται προς τη μείωση κόστους και δαπανών για την εξασφάλιση βελτιωμένων περιθωρίων κέρδους. Με τον τρόπο αυτό στοχεύει στη βελτίωση των δεικτών της, της αποδοτικότητάς της και των κερδών της. 

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά το σύνολο του 2008 διατηρήθηκε ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων κοντά στο 50% από το προηγούμενο έτος, ενώ και ο Ιανουάριος κινείται ανοδικά σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. 

    Τονίζεται ότι το σχέδιο μείωσης των δαπανών της εταιρείας αφορά μόνο τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ η διαφημιστική δαπάνη θα παραμείνει σταθερή ως ποσοστό επί του τζίρου, θα αυξηθεί όμως σε αξία.

    Προτεραιότητα του ομίλου και για φέτος παραμένει η  ενίσχυση της  θέσης του στο εξωτερικό όπου και αναμένεται να αυξήσει τη διείσδυσή του ειδικά στις αγορές που θεωρεί σημαντικές για περαιτέρω ανάπτυξη. Πρόκειται για την αγορά της Γερμανίας όπου έχει ήδη 1 κατάστημα λιανικής και σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον ενός καταστήματος, στην Αμερική όπου η πορεία των προϊόντων της εταιρείας είναι ιδιαίτερα καλή και της Ισπανίας. Εξάλλου μέσα στο 2008 ο όμιλος εξαγόρασε το 50% του τοπικού της διανομέα στην Γερμανία, όπου και σχεδιάζει αν εστιάσει την ανάπτυξή του.

    Το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου ανέρχεται σε 30, από τα οποία 27 βρίσκονται στο εξωτερικό και 3 στην Ελλάδα ( στο Attica στο Golden Attica και στο αεροδρόμιο) .   

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ