Στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά 100% των μετοχών της εταιρείας Nova Consulting προχώρησε η Entersoft. Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 400.000 ευρώ και θα καταβληθεί με μετρητά.
Σε σχετική ανακοίνωση της Entersoft αναφέρεται ότι η Nova Consulting απασχολεί 13 άτομα, έχει ίδια κεφάλαια ύψους 240.000 ευρώ και σχεδόν μηδενικό δανεισμό, ενώ το 2008 ο κύκλος εργασιών της υπερέβη το 1,2 εκατ. ευρώ. Αποτελεί εμπορικό συνεργάτη της Entersoft και επιπλέον έχει αναπτύξει τεχνογνωσία και λογισμικό εφαρμογών που λειτουργούν σε κινητές συσκευές Personal Digital Assistant (PDAs), Smart Phones και Tablet PCs (Mobile Applications). Στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως η Neoset, η πολυεθνική Leaseplan, το δίκτυο καταστημάτων Longchamp, η φαρμακοβιομηχανία Φαρμανέλ, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνη και 70 άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, σημειώνεται πως με αυτή την εξαγορά η Entersoft ενισχύει σημαντικά τις υπηρεσίες της προς πελάτες και συνεργάτες και εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των mobile applications.
Όπως αναφέρεται η εξαγορά αυτή αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη των εσόδων της εταιρείας το επόμενο οικονομικό έτος 2009. Θα ολοκληρωθεί δε, αφού πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι νομικοί και οικονομικοί έλεγχοι, μετά το πέρας των οποίων θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.