Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 07-Ιαν-2009 17:53

    Νηρεύς: Στις 12/1 η επόμενη ημερομηνία μετατροπής ομολογιών

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2008, θα είναι η επόμενη ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών της Νηρεύς σε μετοχές.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία μετατροπής ομολογιών σε μετοχές του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δάνειου μη διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α. με ημερομηνία έκδοσης 12/7/2007, θα γίνει με τιμή μετατροπής τα 4,50574 ευρώ, και με λόγο μετατροπής 2,16834 μετοχές προς μία ομολογία και Πληρεξούσιο Καταβολών την EFG Eurobank-Ergasias Α.Ε. 

    Το δικαίωμα μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές μπορεί να εξασκηθεί τρεις (3) εργάσιμες ημέρες προ της ημερομηνίας μετατροπής (από 8 έως 12 Ιανουαρίου) με έγγραφη δήλωση του Ομολογιούχου προς την Νηρεύς μέσω του Πληρεξουσίου Καταβολών και παράδοση του τίτλου των ομολογιών που ζητείται η μετατροπή. Στην περίπτωση πολλαπλών τίτλων οι ομολογιούχοι μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα μετατροπής ως προς των σύνολο ή μέρος των ακέραιων ομολογιών που ενσωματώνουν οι τίτλοι τους. 

    Η Νηρεύς με την καταχώρηση των μετοχών από την μετατροπή των ομολογιών στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ) εξοφλεί την υποχρέωσή της για αποπληρωμή του κεφαλαίου των ομολογιών, ενώ οφείλει την καταβολή στους Ομολογιούχους δεδουλευμένους τόκους έως την ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στο Σύστημα Αυλων Τίτλων. 

    Οι μετοχές που θα προκύψουν από την μετατροπή ομολογιών σε μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της εταιρικής χρήσης που εξασκήθηκε το δικαίωμα μετατροπής. 

    Η πίστωση των νέων μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων, καθώς και η έναρξη διαπραγμάτευσης τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση από την εταιρεία.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ