18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Στο κλείσιμο θέσεων hedging αναλαμβάνοντας έκτακτη ζημία της τάξεως των 1,4 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και 0,5 εκατ. ευρώ στην Πολωνία, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματα της χρήσεως 2008, αποφάσισε να προχωρήσει στις 31/12 η διοίκηση του ομίλου Σαράντης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος προέβη σε αυτή την κίνηση με δεδομένο ότι η τιμή του μετάλλου (LME) έπεσε στο τέλος του χρόνου σε επίπεδα κοντά στα χαμηλά της δεκαετίας.
Ο όμιλος Σαράντη, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ακολουθώντας τη στρατηγική της διασφάλισης του ετήσιου κόστους παραγωγής προϊόντων αλουμινίου, προέβαινε τα τελευταία χρόνια σε ετήσια κλεισίματα (hedging) των τιμών της α΄ ύλης.
Ο όμιλος προέβη τον Σεπτέμβρη του 2008 σε κλείσιμο (hedging) της τιμής της Α΄ ύλης για το έτος 2009, σε τιμή κατά 0,5% χαμηλότερη από την μέση τιμή LME έτους 2007.
Με την κίνηση αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση, η διοίκηση πιστεύει ότι απελευθερώνει τα κοστολόγια των προϊόντων αλουμινίου για τις επόμενες χρονιές, αφού μέσω των νέων πολύ χαμηλότερων τιμών Α΄ ύλης, τα προϊόντα Σαράντης καθίστανται πολύ ανταγωνιστικά ανοίγοντας δυνατότητες για επέκταση των μεριδίων αγοράς στις υφιστάμενες κατηγορίες και διείσδυση του ομίλου σε νέες κατηγορίες αγορών (private label).