Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 23-Δεκ-2008 09:24

    Αναθεωρεί αξιολογήσεις, outlook τραπεζών η S&P

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Σε αναθεώρηση των αξιολογήσεων αλλά και του outlook για ελληνικές και κυπριακές τράπεζες προχώρησε ο οίκος S&P, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Proton Bank. 

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ο οίκος προχώρησε στην προαναφερθείσα κίνηση προκειμένου να αποτυπώσει την επιδείνωση στην οικονομία, αλλά και στο λειτουργικό περιβάλλον που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και στη  Ν.Α. Ευρώπη. 

    Επιπλέον, η S&P φέρεται να εκτιμά ότι οι λειτουργικές επιδόσεις αναμένεται να δεχθούν πιέσεις από τις υψηλότερες προβλέψεις, αλλά και τους χαμηλότερους όγκους. 

    Ειδικότερα, ο οίκος επιβεβαίωσε μεν τη μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση για την Eurobank (‘A-/A-2’) και την Πειραιώς (‘BBB+/A-2’), υποβάθμισε όμως το Outlook σε «negative» από «stable».

    Επιπλέον, υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για την Alpha Bank σε «BBB+» from «A-»  με «Stable» outlook, ενώ επανέλαβε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «A-2». 

    Για την Marfin Popular Bank υποβάθμισε τόσο τη μακροπρόθεσμη όσο και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε «BBB/A-3» από «BBB+/A-2» με αρνητικό outlook. 

    Σύμφωνα με την Proton Bank οι δυο προαναφερθείσες υποβαθμίσεις αντανακλούν την τοποθέτηση της S&P ότι η ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των συγκεκριμένων τραπεζών είναι περισσότερο ευάλωτη απέναντι στην επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος. 

    Παράλληλα, η S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας «BBB+/A-2» με «Stable» outlook, καθώς εκτιμά πως η θέση της τράπεζας της παρέχει «αντίσταση» έναντι του ανταγωνισμού. 

    Τέλος, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για την Emporiki σε «A» από «A+» με «Negative» outlook, ενώ επανέλαβε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «A-1».

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ