Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 685.941,50 ευρώ με την έκδοση 2.017.475 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,34 η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,34 ευρώ εκάστη αποφάσισε η Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10/11 της Υιοί Ε.Χατζηκρανιώτη Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αντίστοιχες αποφάσεις έχουν ως εξής:
α) Να γίνει η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 685.941,50 ευρώ, με την έκδοση 2.017.475 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,34 η κάθε μία και τιμή διάθεσης 0,34 ευρώ εκάστη. Η κάλυψη της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου θα γίνει εξολοκλήρου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της Εταιρείας.
Η προτεινόμενη αναλογία των δικαιωμάτων προτίμησης που θα έχουν οι παλιοί μέτοχοι της Εταιρείας θα είναι 1 νέα μετοχή για κάθε 3 παλαιές μετοχές και με την επιφύλαξη του άρθρου 13 Ν.2190/1920 περί μερικής κάλυψης, με καταβολή του αναλογούντος ποσού.
Κλάσματα μετοχών δε θα εκδοθούν. Προς τούτο συστήνεται στους κκ Μετόχους όπως συγκεντρώσουν αριθμό μετοχών που μετά την εξάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης να παράγουν ακέραιο αριθμό νέων μετοχών. Η τιμή διάθεσης μπορεί να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Συνολικά και σε περίπτωση κάλυψης 100% της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, το ανερχόμενο πλέον Μετοχικό Κεφάλαιο θα είναι 2.743.766 ευρώ, διαιρούμενο σε 8.069.900 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,34 έκαστη. Σε περίπτωση που μετά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης εκ μέρους των παλαιών μετόχων, παραμείνει αδιάθετος αριθμός μετοχών, παρέχεται αναλογικά στους ασκήσαντες Δικαίωμα προτίμησης (δικαιούχοι), δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση των αδιάθετων μετοχών στην τιμή διάθεσης. Σε περίπτωση που και πάλι παραμείνουν αδιάθετες μετοχές, το Δ.Σ. θα διαθέσει τις μετοχές αυτές ελεύθερα κατά την κρίση του, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.2190/1920.
Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση, το αργότερο εντός εξαμήνου από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2008, εφόσον αυτό εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
β) Εγκρίνεται η παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο, για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών), την διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών, την εισαγωγή νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο και κάθε σχετικού θέματος, σύμφωνα με το Νόμο. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου άσκησης του δικαιώματος προτίμησης θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εντός του προβλεπόμενου από το Νόμο χρονικού διαστήματος και θα δημοσιευθεί στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου, στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου και της Εταιρείας, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό δια του τύπου.
Στο πλαίσιο της α΄ επαναληπτική έκτακτης γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του άρθρου 5 του κωδικοποιημένου καταστατικού της εταιρείας, δια της προσθήκης νέας παραγράφου, που έχει ως ακολούθως:
Άρθρον 5 - Μετοχικό Κεφάλαιο
ξ) Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 685.941,50 ευρώ, με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 2.017.475 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,34 ευρώ η κάθε μία.
Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε 2.743.766 ευρώ και διαιρείται σε 8.069.900 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,34 ευρώ η κάθε μία.
Όσον αφορά στην κάλυψη της ίδιας της συμμετοχής του νέου υπό έγκριση αναπτυξιακού προγράμματος με αριθμ.πρωτ. (7148ΔΒΕ682/28-3-08) της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, για το οποίο νέο επενδυτικό πρόγραμμα περιμένουμε την τελική υπαγωγή του στο Ν.3299/2004, να δημιουργηθεί έκτακτο φορολογηθέν αποθεματικό, με μεταφορά από τον λογαριασμό υπόλοιπο κερδών εις νέον, το οποίο θα εμφανίζεται σε ξεχωριστό λογαριασμό στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας και το οποίο δε θα μπορεί να διανεμηθεί πριν την παρέλευση πενταετίας από την ολοκλήρωση της επένδυσης. Το δημιουργηθέν έκτακτο φορολογηθέν αποθεματικό θα ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων τριάντα μία χιλιάδων (531.000) Ευρώ και θα αφορά την κάλυψη της ίδιας της συμμετοχής για την χρηματοδότηση του κόστους της επένδυσης.
Σημειώνεται ότι στην Α΄ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική συνέλευση παραβρέθηκε ποσοστό μετοχών 56,72% (σε απόλυτο αριθμό μετοχών 3.433.125 σε σύνολο 6.052.425 αριθμό μετοχών & απόλυτος αριθμός μετόχων 5 και δύο (2 αντιπροσωπεύσεις) εξασφαλίζοντας την απαραίτητη απαρτία.