09:20 05/11
BMW: Χαμηλότερα περιθώρια κέρδους παρά αύξηση των λειτουργικών κερδών
Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο για το δ' τρίμηνο.
Στην αγορά μέχρι 20 εκατ. ιδίων μετοχών, ήτοι του 4,02%, προτίθεται να προβεί η Εθνική Τράπεζα στο διάστημα από 6 Οκτωβρίου 2008 έως 6 Φεβρουαρίου 2009. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατώτατη τιμή αγοράς ορίζονται τα 5,00 ευρώ και ανώτατη τιμή αγοράς τα 60,00 ευρώ ανά μετοχή.
Η ως άνω κίνηση θα υλοποιηθεί σε εκτέλεση της απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της κατά τη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου 2008, που είχε εγκρίνει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Τράπεζας για αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 10% του συνολικού αριθμού των μετοχών της με κατώτατη τιμή αγοράς ευρώ 5,00 και ανώτατη τιμή αγοράς ευρώ 60,00 ανά μετοχή για το χρονικό διάστημα από 25 Μαΐου 2008 έως 24 Μαΐου 2009.
Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει πως τα προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών είναι προαιρετικά και επομένως δεν πρέπει να προεξοφλείται η υλοποίησή τους.