Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 30-Σεπ-2008 12:23

    CPI: Ζημιές έναντι κερδών τη χρήση που έληξε στις 30/6

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Βελτιωμένα εμφανίζονται τα οικονομικά μεγέθη της CPI A.E., για την οικονομική χρήση που έληξε στις 30/6/2008, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών της CPI A.E. για την οικονομική χρήση 1/7/2007 - 30/6/2008, ανήλθε σε 27.517 χιλ. ευρώ από 25.016 χιλ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 10%. 

    Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), σημείωσαν αύξηση κατά 28,4% και διαμορφώθηκαν σε 1.728 χιλ. ευρώ από 1.346 χιλ. ευρώ κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων παρουσίασαν άνοδο κατά 64% και ανήλθαν σε 524 χιλ. ευρώ έναντι 320 χιλ. ευρώ σε σχέση με το 2007. 

    Τέλος οι υποχρεώσεις της εταιρείας παρουσιάζουν μείωση κατά 16% ανερχόμενες σε 8.746 χιλ. ευρώ έναντι 10.384 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. 

    Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους παρουσίασαν ζημίες 23 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 215 χιλ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, γεγονός που οφείλεται σε καταλογισμό φόρων ύψους 312 χιλ. ευρώ για τις προηγούμενες χρήσεις 1/7/2002- 30/6/2003, 1/7/2003-30/6/2004 και 1/7/2004-30/6/2005. 

    Η βελτίωση των αποτελεσμάτων της CPI A.E., προήλθε από τον συνδυασμό της αύξησης του κύκλου εργασιών κατά 10% την προηγούμενη οικονομική χρήση και της μείωσης των εξόδων Διάθεσης και Λειτουργίας σαν ποσοστό του κύκλου εργασιών (19% έναντι 21,1% την προηγούμενη χρήση). 

    Ο κύκλος εργασιών για την χρήση σε ενοποιημένο επίπεδο, διαμορφώθηκε στα 31.619 χιλ. ευρώ από 30.960 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,1%. 

    Τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το 2007 ανήλθαν σε 1.794 χιλ. ευρώ από 1.741 χιλ. ευρώ κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 412 χιλ. ευρώ από 519 χιλ. ευρώ.

    Τέλος τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημίες 738 χιλ. ευρώ από κέρδη 346 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση 

    Το τελικό μετά φόρων αποτέλεσμα σε ενοποιημένο επίπεδο επηρεάστηκε από τα οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής της MDI τα οποία ήταν αρνητικά λόγω αφενός της ενασχόλησής της με έργα του Δημοσίου τα οποία δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αφετέρου των επενδύσεων που πραγματοποιεί στον τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών, της Εστίασης και της Εντατικής Λιανικής καθώς και του καταλογισμού φόρων από τον έλεγχο παρελθουσών χρήσεων. 

    Τέλος οι υποχρεώσεις του ομίλου παρουσίασαν μείωση κατά 20% και ανήλθαν σε 10.961 ευρώ έναντι 13.732 ευρώ της προηγούμενης χρήσης ενώ το σύνολο των δεικτών του ομίλου παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. 

    Ο όμιλος CPI επενδύει στην ανάπτυξη προϊόντων Software και παροχής Ολοκληρωμένων Λύσεων και Υπηρεσιών στους τομείς της Εντατικής Λιανικής, της Εστίασης, της Δικτύωσης μέσω Internet (VoIP), της Ασφάλειας και Παρακολούθησης, καθώς και των Υπηρεσιών Outsourcing (Managed Services) στον τομέα της εκτύπωσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη για 3η συνεχή χρονιά ένα επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης των εσόδων του από Επαγγελματικές Υπηρεσίες. 

    Έτσι στη χρήση που πέρασε τα έσοδα του ομίλου από υπηρεσίες ανήλθαν σε 5.566 χιλ. ευρώ έναντι 5.066 χιλ. ευρώ της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ήτοι αύξηση 11% ενώ η συνεισφορά των εσόδων που προέρχονται από Υπηρεσίες στα συνολικά έσοδα του ομίλου ανήλθε στο 17,6% έναντι 16,4% της προηγούμενης οικονομικής χρήσης.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ