Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Σεπ-2008 12:00

  Μάρακ: Νέα δίκτυα WiMax στην Αττική

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη δύο πιλοτικά ασύρματα δίκτυα ευρυζωνικής πρόσβασης του ΟΤΕ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία προμήθευσε η Μάρακ μετά από διαγωνιστική διαδικασία. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω δίκτυα βασίζονται στην τεχνολογία WiMAX και κατασκευάζονται από τον Καναδέζικο οίκο Redline Communications. 

  Με τις εγκατεστημένες υποδομές, κάτοικοι στις περιοχές των Μεσογείων, της Ιπποκρατείου Πολιτείας και του Λεκανοπεδίου αποκτούν πιλοτικά τη δυνατότητα ευρυζωνικού Internet και ΙΡ τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας modem και τις τηλεφωνικές συσκευές που ήδη διαθέτουν, μέσω ασύρματης πρόσβασης WiMAX. 

  Οι Σταθμοί Βάσης WiMAX του ΟΤΕ εκπέμπουν στη φασματική ζώνη των 3,5 GHz και μπορούν να επιτύχουν ταχύτητες μετάδοσης έως και 18 Mbps αμφίδρομα ανά sector 7 MHz και ενσωματώνοντας ψηφιακή κρυπτογράφηση. 

  Το εγκατεστημένο υλικό πρόσβασης πληροί τις προδιαγραφές του προτύπου IEEE 802.16-2004, ενώ ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένος από το WiMAX Forum, τον αποκλειστικό φορέα πιστοποίησης συστημάτων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης WiMAX. 

  Σημειώνεται επίσης ότι η Μάρακ, επίσημος συνεργάτης της Redline Communications, προμηθεύει, εγκαθιστά και υποστηρίζει τα συγκεκριμένα συστήματα WiMAX στην Ελληνική αγορά και τα Βαλκάνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020