18:11 21/01
Ντάιμον από Νταβός: "Χρειαζόμαστε ένα πιο ισχυρό ΝΑΤΟ, μια πιο ισχυρή Ευρώπη"
"Δεν θα έλεγα τέτοια πράγματα στην τηλεόραση", είπε για τον Τραμπ.
Του Στέλιου Κράλογλου
Απορρίφθηκε από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή των εργαζομένων που είχε ασκηθεί εναντίον της διοίκησης του ΟΛΠ, προκειμένου να επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα στο διαγωνιστικό για την ανάθεση του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες.
Η επιτροπή του ΣτΕ που ασχολήθηκε με το θέμα απέρριψε την προσφυγή και ως εκ τούτου η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά εντός του Οκτωβρίου, οπότε και θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και κοινοπραξίας στην οποία ηγείται ο κινεζικός όμιλος Cosco.
Πάντως υπάρχει και η αρχική προσφυγή των εργαζομένων απέναντι στον ΟΛΠ που αφορούσε τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας. Για το θέμα αυτό αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Νοεμβρίου, περίοδου όπου θα έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση.