18:51 10/09
Τουρκία και Ιταλία ενώνουν δυνάμεις: Η Saipem ξεκινά την γ' φάση του πρότζεκτ φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο
Η Τουρκία επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στο υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya.
Ενίσχυση στα οικονομικά μεγέθη πρώτου εξαμήνου εμφάνισε το ΙΑΣΩ, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ενοποιημένο επίπεδο, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 14,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση 40,4%.
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για την περίοδο του α΄ εξαμήνου 2008 ανήλθε στα 94,04 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 10,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, σημείωσαν άνοδο 11,8% στα 25,95 εκατ. ευρώ.
Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 19,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,14%.
Σε επίπεδο μητρικής, τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) διαμορφώθηκαν στα 13,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,7%.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για τη χρήση του Α΄εξαμήνου 2008 ανήλθε σε 53,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των εσόδων των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών κατά 5,1% και 9,7% αντίστοιχα.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 20,5 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 8,8%, ενώ το εν λόγω περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 38,1% και παρουσιάζεται ενισχυμένο κατά 85 μονάδες βάσης σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 18,1 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένα κατά 4,6%,
ΙΑΣΩ General
Σημαντική ενίσχυση στα κέρδη προ και μετά από φόρους παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο -σύμφωνα με την ανακοίνωση- το ΙΑΣΩ General.
Αναλυτικότερα, τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται ενισχυμένα κατά 262,3% σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2007. Σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους, το Α΄ εξάμηνο του 2008 παρουσιάζει κέρδη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ το Α εξάμηνο του 2007.
Ο κύκλος εργασιών του ΙΑΣΩ General για το Α΄ εξάμηνο 2008 ανήλθε σε 38,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 16,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των περιστατικών εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών κατά 5,4% και 29,9% αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 4,9 εκατ. ευρώ και παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επισημαίνουμε, ότι το περιθώριο (EBITDA) ανήλθε σε 13,0% και παρουσιάζεται ενισχυμένο κατά 105 μονάδες βάσης.
MedStem Services
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών της MedStem Services. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της MedStem κατά το Α΄ εξάμηνο του 2008 κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ανήλθε σε ευρώ 2,3 εκατ. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αποθηκευμένων δειγμάτων βλαστοκυττάρων κατά 6,4% γεγονός που οφείλεται στην ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση της αναγκαιότητας αποθήκευσης βλαστοκυττάρων και αποδοχής της μεθόδου από τους νέους γονείς. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 667 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας μικρή μείωση, 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 670 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 443 χιλ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένα κατά 11,4%, γεγονός το οποίο οφείλεται στο σχηματισμό πρόβλεψης για διαφορές φορολογικού ελέγχου.