21:18 11/09
WSJ: Η Paramount Skydance θέλει να εξαγοράσει την Warner Bros. Discovery - Εκτοξεύεται 25% η μετοχή
Η Paramount Skydance φέρεται να ετοιμάζει προσφορά εξαγοράς.
Την απόσχιση του κλάδου των Χυτηρίων και την απορρόφησή του από τη θυγατρική ΑΝΟΞΑΛ ανακοίνωσε η ΕΤΕΜ, μετά από σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών στις 29 Αυγούστου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εισφορά και απορρόφηση του κλάδου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/93 και ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 31η Αυγούστου 2008.
Ο κλάδος δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση και χύτευση αλουμινίου για παραγωγή μπιγιετών και πλακών. Οι πωλήσεις των προϊόντων χυτηρίων για το 2007 αντιπροσώπευαν το 12% περίπου του κύκλου εργασιών της ΕΤΕΜ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της ΕΤΕΜ Α.Ε. δεν θα επηρεαστούν από την απόσχιση του κλάδου.
Η απόσχιση του κλάδου γίνεται για λόγους εσωτερικής αναδιοργάνωσης και αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, τον εκσυγχρονισμό του κλάδου και γενικότερα στην εστίαση της αγοράς.