Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 28-Αυγ-2008 19:18

    Πώληση Cosmofon και διάθεση IPTV στα άμεσα σχέδια του ΟΤΕ

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Του Σταμάτη Ζαχαρού

    Την αναμενόμενη κίνηση να πουλήσει ο ΟΤΕ την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη πΓΔΜ, Cosmofon ανακοίνωσε μιλώντας στο conferance call με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.

    Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς η Deutsche Telekom ελέγχει την έτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην χώρα που έχει μάλιστα και μεγαλύτερο μέγεθος. Ο κ. Βουρλούμης δεν αναφέρθηκε εκτενώς στην έκβαση της συμφωνίας με την γερμανική εταιρεία, εκτίμησε όμως ότι μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο θα έχουν ληφθεί όλες οι εγκρίσεις και θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία. 

    Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του IPTV στην Ελλάδα ο κ. Βουρλούμης είπε ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του χρόνου. Μιλώντας επίσης για την πορεία των συνδέσεων DSL στην Ελλάδα σημείωσε ότι μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης καθώς υποχώρησε το μερίδιο του ΟΤΕ στις νέες συνδέσεις εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού. Μάλιστα τόνισε ότι ο ΟΤΕ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πρακτική των ανταγωνιστών του ούτε ακολουθώντας μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική ούτε κάνοντας προσφορές στους συνδρομητές που επιλέγουν το δίκτυο του. Στόχος είναι, είπε ο κ. Βουρλούμης, να διατηρηθούν τα υφιστάμενα περιθώρια κέρδους. 

    Μιλώντας για την Ρουμανία, ο κ. Βουρλούμης εξήρε την πορεία της Cosmote λέγοντας ότι το περιθώριο κέρδους EBIDTA “γύρισε” θετικό πιο γρήγορα απ΄ ό,τι περίμεναν. Επιπλέον, ο κ. Βουρλούμης αναμένει μια αύξηση στα έσοδα της RomTelecom της τάξης του 2,5%, ενώ τα τελευταία χρόνια τα έσοδα έβαιναν μειούμενα. Επίσης, αναφέρθηκε εκ νέου στη πρόθεση της ρουμανικής κυβέρνησης να εισάγει τις μετοχές της Romtelecom στο χρηματιστήριο λέγοντας όμως “εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με το 54%”. 

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε εισαγωγή της Telekom Serbia στο χρηματιστήριο ο κ. Βορλούμης είπε ότι ο ΟΤΕ θα συμμετάσχει στην ενδεχόμενη αύξηση καθώς θέλει να διατηρήσει το ποσοστό του.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ