Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Αυγ-2008 16:57

  Audiovisual: Συμφωνία με Aventurine για διαδικτυακό παιχνίδι

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη σύναψη οριστικής συμφωνίας με την εταιρεία Aventurine προχώρησε η Audiovisual, με αντικείμενο την αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών για την έκδοση, διανομή και εκμετάλλευση σε οποιαδήποτε μορφή στην Ελλάδα και σε άλλες 50 χώρες του συνδρομητικού, διαδραστικού, δικτυακού παιχνιδιού ρόλων πολλαπλής χρήσης με την ονομασία DARKFALL, έναντι καταβολής δικαιωμάτων (royalties) στην Aventurine με βάση τις προβλεπόμενες πωλήσεις. 

  Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Darkfall, ένα συνδρομητικό παιχνίδι τελευταίας γενιάς, θα διατίθεται και θα παίζεται μέσω του διαδικτύου. Το Darkfall, από τα πλέον αναμενόμενα προς έκδοση on-line παιχνίδια, ανήκει στα λεγόμενα MMORPG (Massively Myltiplayer Online Role Playing Games), δηλαδή παιχνίδια όπου ο συνδρομητής, μέσω κατάλληλου λογισμικού και μηνιαίας συνδρομής, έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί ανά πάσα στιγμή στο εικονικό περιβάλλον του παιχνιδιού, όπου έχει δημιουργήσει έναν ή περισσότερους εικονικούς χαρακτήρες. Σε σχέση με τα υφιστάμενα αντίστοιχα on-line games, το Darkfall προσφέρει καλύτερα γραφικά, τεχνολογία που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων χρηστών, περισσότερη διαδραστικότητα και αυξημένη δυνατότητα επιλογών από την πλευρά του χρήστη. Το Darkfall αναμένατε να διατεθεί πιλοτικά στη διεθνή αγορά τον Οκτώβριο του 2008. Επίσης στα πλαίσια συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου συμφωνήθηκε μεταξύ των ανωτέρω επιχειρήσεων η σύσταση κοινής εταιρείας με αντικείμενο την ανάπτυξη και διάδοση των on line ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην παγκόσμια αγορά. 

  Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας Audiovisual για είσοδο σε νέες, δυναμικά αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στο τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Η εταιρεία αρχικά θα δημιουργήσει τμήμα Gaming προκειμένου, μέσω της εν λόγω συνεργασίας, να τοποθετηθεί δυναμικά στην αγορά των on-line games, τα οποία παρουσιάζουν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον χώρο των videogames. Η αγορά των videogames άλλωστε είναι μια δυναμική αγορά, οι πωλήσεις της οποίας το 2007 ξεπέρασαν τις πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας, ενώ αντίστοιχα δυναμικά εξελίσσεται και ο αριθμός των χρηστών on-line παιχνιδιών (αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 εκατομμύρια χρήστες το 2008). ?λλωστε, η τεχνολογία των εν λόγω παιχνιδιών, όπου ένα μέρος του προγράμματος είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη και ένα άλλο μέρος είναι εγκατεστημένο σε απομακρυσμένους servers, δεν επιτρέπει την παράνομη αντιγραφή τους. Με αυτό το τρόπο η Audiovisual εκτιμά ότι θα αποφύγει την απώλεια σχετικών εσόδων από πειρατεία σε κάθε της μορφή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020