14:13 08/09
Mega deal 17 δισ. δολ. μεταξύ SpaceX και EchoStar
Το deal αφορά στην αγορά φάσματος και είναι μεταξύ μεγαλύτερων συμφωνιών φέτος.
Στην υπογραφή κοινού μη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Sato, σε εκτέλεση της απόφασης της από 29.06.2007 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.
Σε σχετική ανακίνωση σημειώνεται ότι ομολογιούχος δανειστής, διαχειριστής πληρωμών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων δανειστών θα είναι η Alpha Bank.
Το δάνειο είναι δωδεκαετούς διάρκειας και σκοπός του είναι η χρηματοδότηση μέρους της επένδυσης για την ανέγερση κέντρου αποθήκευσης και διανομής (logistics) στον Άγιο Νικόλαο Ελευσίνας Αττικής.
Το νέο κέντρο Logistics, πρόκειται να υποστηρίξει την αυξανόμενη δραστηριότητα της εταιρείας η οποία προέρχεται κυρίως από τον κλάδο επίπλου σπιτιού και ειδικότερα από το νέο brand ENTOS.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το κέντρο Logistics εκτιμάται πως θα έχει τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία τον Ιανουάριο του 2009, ενώ αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την αποδοτικότητα της λειτουργίας Logistics, μέσω - μεταξύ άλλων - των προηγμένων συστημάτων και διαδικασιών που θα εφαρμοστούν καθώς και της μείωσης του αριθμού των αποθηκευτικών χώρων της εταιρείας.