Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 13-Αυγ-2008 10:48

    Αναμένεται αύξηση μεγεθών στο 6μηνο για τη MIG

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Του Γιώργου Δημητρομανωλάκη

    Υψηλά κέρδη που αναμένεται να προσεγγίσουν τα 239 έως 242 εκατ. ευρω εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει η MIG στο α΄ εξάμηνο του 2008. Τα κέρδη θα είναι αυξημένα κατά περίπου 146%, αν και, όπως επισημαίνεται αρμοδίως, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή απόκλιση από το νούμερο αυτό, εξαιτίας της ενοποίησης πολλών εταιρειών.

    Όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη επενδυτικών τραπεζών του Λονδίνου, μιλώντας στο Capital. gr, 
    "με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα, ίσως υπάρξουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στα νούμερα".

    Επιπροσθέτως τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα τα κέρδη του ομίλου για το 2008 μπορούν να φτάσουν έως και τα  400 εκατ. ευρω, αν και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εσόδων από τις θυγατρικές, αλλά και από τις σχεδιαζόμενες εξαγορές το επόμενο διάστημα".  Εξηγούν δηλαδή ότι "εάν για παράδειγμα η MIG τον επόμενο ή το μεθεπόμενο μήνα εξαγοράσει μια εταιρεία και ενοποιήσει τα κέρδη της, τότε η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική».

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο όμιλος αυτήν τη στιγμή διαθέτει μεγάλη ρευστότητα η οποία υπερβαίνει το 1,1  δισ. ευρώ.

    Το επιτελείο του Ανδρέα Βγενοπουλου έχει βάλει στο "μικροσκόπιο" διάφορες εταιρείες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό (εισηγμενες και μη) και επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις. Όμως, με δεδομένο ότι η κρίση στις αγορές παραμένει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο ίδιος ο Ανδρέας Βγενοπουλος στο παρελθόν έχει τονίσει ότι πρώτα θα πρέπει να αποκατασταθεί η ορατότητα στις διεθνείς αγορές και στη συνέχεια ο όμιλος θα λάβει όλες τις αποφάσεις του.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ