Τελικά φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο δύσκολη η αλλαγή της άδειας για τη μονάδα στο Αλιβέρι, που επικαλέστηκε στην εισήγησή του ο Π. Αθανασόπουλος προκειμένου να αποπέμψει τον Α. Μιζάν. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επικυρωθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η αλλαγή της άδειας, από 360 - 400 MW σε 370 – 430ΜW. Η αίτηση υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα από τη ΔΕΗ, ενώ πριν το Δεκαπενταύγουστο εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτιολογημένων αντιρρήσεων.
Αμέσως μετά την τροποποίηση της άδειας παραγωγής, αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και στο μέτωπο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς τότε θα αποσταλεί προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και η σχετική γνώμη από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Έτσι, εκείνο που γίνεται φανερό είναι ότι το θέμα των τελικών αδειοδοτήσεων έχει ήδη δρομολογηθεί. Αντίθετα, πιο ουσιαστικό φαίνεται ότι είναι το θέμα του φυσικού αερίου.
Εκεί που φαίνεται ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση είναι στο θέμα του αγωγού του φυσικού αερίου. Πληροφορίες επιμένουν ότι η κατασκευή του αγωγού συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα και ότι η μονάδα ακόμη και εάν κατασκευαστεί δε θα μπορεί να προμηθευτεί με αέριο.
Χ. Φλουδόπουλος