Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιουλ-2008 11:47

  Μάρακ: Ανέλαβε την εγκατάσταση τηλεματικού δικτύου στον Έβρο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Εγκατάσταση και Λειτουργία Ολοκληρωμένου Τηλεματικού Δικτύου στο Δέλτα του Έβρου ανέλαβε η Μάρακ, μετά από τη διενέργεια δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, στο πλαίσιο  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον". 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και προβολή του υγροτόπου. Είναι γνωστό ότι το Δέλτα του Έβρου είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη περιοχή υψηλής οικολογικής αξίας με μεγάλη ποικιλότητα βιοτόπων και άγριας ζωής. Στις λιμνοθάλασσες, τα υγρά λιβάδια, τους καλαμιώνες και τους αρμυρικιώνες, χιλιάδες πουλιά βρίσκουν καταφύγιο όλο το χρόνο. Με την υλοποίηση του έργου θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν από απόσταση τα σημαντικά αυτά στοιχεία του υγροτόπου. 

  Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η μεταφορά εικόνας ασύρματα από καθορισμένα σημεία του υγροτόπου στο Κέντρο Προβολής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα, που είναι η Αναθέτουσα Αρχή του έργου. Για τη λήψη εικόνων θα επιλεγούν τρεις αντιπροσωπευτικές θέσεις στο Δέλτα του Έβρου. Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των κινούμενων καμερών και η προβολή των πληροφοριών αυτών μέσω Διαδικτύου. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 250.000 Ευρώ. 

  Η μεταφορά εικόνας στο Κέντρο Προβολής και στο Διαδίκτυο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προβολή και τουριστική ανάπτυξη του Δέλτα Έβρου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ