Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 21-Ιουλ-2008 16:18

  Μάρακ: Μειοδότης σε δύο έργα του ΥΠΑΝ συνολικού κόστους €750.000

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μειοδότης σε δύο έργα του υπουργείου Ανάπτυξης αναδείχθηκε η Μάρακ, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

  Συγκεκριμένα, η Μάρακ ανέλαβε να προμηθεύσει και να εγκαταστήσει καθώς και να θέσει σε κανονική λειτουργία 
  πλήρες σύστημα προσομοιωτή μηχανοστασίου πλοίου (Engine Simulator) κόστους 600.000 ευρώ περίπου ανέλαβε η Μάρακ. 

  Η σχετική σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει προσομοίωση πλήρους μηχανοστασίου πλοίου, με πραγματικές κονσόλες ελέγχου και λειτουργίας, προσομοιάζοντας διαφόρου τύπου μηχανές πλοίου. 

  Η εγκατάσταση του θα γίνει στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Χίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η υψηλή τεχνολογική ποιότητα του συστήματος είναι απόλυτα εγγυημένη από τον οίκο κατασκευής του Rheinmetall Defence / Γερμανίας. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν απρόσκοπτα σε παρά πολλές Σχολές Ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο. 

  Παράλληλα, η Μάρακ υπέγραψε και δεύτερη σύμβαση με το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από σχετικό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε καλή λειτουργία ενός πλήρους συστήματος προσομοιωτή επικοινωνιών πλοίου GMDSS κόστους 150.000 ευρώ περίπου. 

  Το σύστημα αυτό θα εγκατασταθεί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σκόπιμο είναι να επισημανθεί ότι πρόκειται για σύστημα τελευταίας τεχνολογίας που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε εξ΄ ολοκλήρου από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της Μάρακ και αποτελεί εκπαιδευτικό εξοπλισμό καινοτομικού χαρακτήρα που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες σπουδών της Σχολής για την κατάρτιση των αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ