Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Ιουν-2008 14:15

  Motor Oil: Αποκτά τη συμμετοχή της Iberdrola στην Κόρινθος Power

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επανάκτηση της συνολικής συμμετοχής της Iberdrola στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Κόρινθος Power,  η οποία διαθέτει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προχωρά η Motor Oil. 
   
  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι δυο εταιρείες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους, ενώ η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και της γνωμοδότησης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

  Η εν λόγω κίνηση ερμηνεύεται από κύκλους της αγοράς ως απόφαση της Motor Oil να προχωρήσει πιο εντατικά στα σχέδια δραστηριοποίησής της στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Και αυτό γιατί ο μέχρι σήμερα Ισπανός εταίρος Iberdrola είχε "παγώσει" τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του στην Ελλάδα. 

  Σε αυτό το πλαίσιο η εν λόγω εξέλιξη εγείρει εκ νέου ερωτήματα όσον αφορά τις προθέσεις της Iberdrola σχετικά με την έτερη ελληνική επένδυσή της, στην εταιρεία Ρόκας. Πρόσφατα τα σενάρια περί δυσαρέσκειας του Ισπανού μετόχου εξαιτίας των γραφειοκρατικών εμποδίων στην ελληνική αγορά είχαν εξαναγκάσει τη διοίκηση της Ρόκας να δηλώσει ότι "ουδέποτε έχει υποπέσει στην αντίληψη των μελών του Δ.Σ. πρόθεση του μετόχου Iberdrola να πουλήσει τη συμμετοχή της". 

  Σημειώνεται πάντως ότι η συνεργασία με την Motor Oil αφορούσε την προοπτική ανάπτυξης θερμικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, ενώ η εταιρεία Ρόκα - Iberdrola δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων. 

  Υπενθυμίζεται ότι οι δυο εταιρείες είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας επίσημα στις 21 Ιουλίου του 2006. Σύμφωνα με τη συμφωνία η Iberdrola απέκτησε το 70% της Κόρινθος Power, θυγατρικής της Motor Oil, ενώ όπως είχε αναφερθεί η Motor Oil θα διατηρούσε το 30% της Κόρινθος Power.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ