Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουν-2008 16:49

  Γ. Βουλγαράκης: "Σε νέα τροχιά ο ΟΛΠ"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  "Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς μπαίνει σε μια νέα τροχιά, μια τροχιά ανάπτυξης, η οποία θα καταστήσει την Ελλάδα ένα πολύ μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη". Τα παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, μετά την υπογραφή με τον αμερικανό ομόλογό του κ. Sean Connaughton του Μνημονίου Συνεργασίας για την παραχώρηση στη χώρα μας του τελευταίου πλοίου τύπου "Liberty".

  "Και οι δύο προσφορές είναι πολύ τιμητικές για το λιμάνι του Πειραιά και φυσικά ξεπερνούν κάθε προηγούμενη προσφορά, που έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο, σε σχέση με λιμάνια αυτών των χαρακτηριστικών", σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης και συμπλήρωσε: "Πιστεύω ότι ο διαγωνισμός για τον λιμένα της Θεσσαλονίκης θα εξελιχθεί με παρόμοιο ρυθμό. Αυτές οι εξελίξεις συνιστούν μια τεραστίου διαμετρήματος μεταρρύθμιση, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον για την ελληνική βιομηχανία με εξαιρετικά μεγάλη αισιοδοξία". 

  Ο κ. Βουλγαράκης επανέλαβε την πεποίθηση του ότι οι διαδικασίες και για τα δύο λιμάνια θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους καθώς -όπως επισήμανε- "υπάρχουν ημερομηνίες οι οποίες είναι δεσμευτικές".

  "Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, που υπόκειται σε κανόνες και προθεσμίες, οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχει η συμβασιοποίηση, υπάρχει ο προσυμβατικός έλεγχος, υπάρχει διαδικασία της Βουλής όπου πρέπει να επικυρωθεί η σύμβαση, άρα λοιπόν υπάρχει μια διαδικασία, που προφανώς παίρνει το χρόνο της. Η Θεσσαλονίκη με την Αθήνα είχαν μια διαφορά της τάξεως περίπου του ενός μήνα. Αυτή η διαφορά θα εξακολουθήσει να υπάρχει μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεων", υπογράμμισε ο υπουργός. 

  Σημείωσε επίσης ότι με τις νέες προτάσεις για τον εμπορευματικό σταθμό του ΟΛΠ τα κέρδη -που είναι σήμερα 7 εκατ. ευρώ το χρόνο-  ανέρχονται στα 120 εκατ. ευρώ το χρόνο. "Μιλάμε δηλαδή για 17 φορές πάνω τα κέρδη. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μέχρι πριν λίγο μιλούσαν για ξεπούλημα και για εκποίηση της δημόσιας περιουσία", τόνισε ο κ. Βουλγαράκης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων