11:35 09/09
Mega συμφωνία - ορόσημο για τον κλάδο της εξόρυξης: Η Anglo American συγχωνεύεται με την Teck Resources
Το deal ύψου 53 δισ. δολ. είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον μεταλλευτικό κλάδο εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Στις 20 Ιουνίου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Χατζηκρανιώτη, στα γραφεία της εταιρείας, στον Τύρναβο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη είναι τα εξής:
1.Υποβολή, ανάγνωση και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων, της εταιρικής χρήσης του έτους 2007 (01.01.2007 - 31.12.2007), των σχετικών Εκθέσεων Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Πιστοποιητικών Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή της Εταιρείας σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα πεπραγμένα της λήξας εταιρικής χρήσης.
2.Επικύρωση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της λήξασας εταιρικής χρήσης και απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και των Ελεγκτών της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.
3.Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών της Εταιρείας για τη χρήση του έτους 2008 και έγκριση της αμοιβής τους, σύμφωνα με το άρθρο 36 του κωδ. Νόμου 2190/1920.
4.Έγκριση των συμβάσεων εργασίας και των αμοιβών που καταβάλλονται στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Αντιπρόεδρο, και λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
5.Κάλυψη της ιδίας συμμετοχής από μέρος φορολογηθέντων αποθεματικών, εγκριθέντος αναπτυξιακού προγράμματος με αριθμ.πρωτ.(ΙΕ/1212/ΠΟ5/4/00250/Ε/29-12-06) της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του Ν.3299/2004.
6.Διάφορες ανακοινώσεις.
Σημειώνται, ότι οι μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω τακτική γενική συνέλευση οφείλουν: εάν έχουν προβεί σε αποϋλοποίηση των μετοχών τους και αυτές δεν βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό να δεσμεύσουν μέσω του χειριστή τους τις μετοχές που κατέχουν και να παραλάβουν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης μετοχών την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρίας 1χλμ Τυρνάβου Λαρίσης πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη ημερομηνία συγκλίσεως της γενικής συνέλευσης. Εάν αυτές βρίσκονται στον ειδικό λογαριασμό να δεσμεύσουν με δήλωση τους στην εταιρία Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε. τις μετοχές που κατέχουν και να παραλάβουν από το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών τη σχετική Βεβαίωση δέσμευσης μετοχών την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη ημερομηνία συγκλίσεως της γενικής συνέλευσης. Εάν τέλος δεν έχουν προβεί σε απουλοποίηση των μετοχών τους να καταθέσουν τα αποθετήρια έγγραφα των μετοχών τους στο ταμείο της εταιρίας (οδός 1χλμ Τυρνάβου Λαρίσης) ή στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ή σε οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και με τήρηση της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν στην εταιρία τις σχετικές αποδείξεις κατάθεσης των αποθετηρίων εγγράφων των μετοχών, ως και τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης.