Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 26-Μαϊ-2008 17:00

    Profile: Αύξηση κερδών 35% στο α΄ τρίμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Αύξηση 35% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας και οριακή ενίσχυση των εσόδων, εμφάνισε η Profile στο πρώτο τρίμηνο του 2008.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 556 χιλ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι 412 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007.

    Επισημαίνεται ότι η παραπάνω αύξηση οφείλεται και στους επιπρόσθετους φόρους που είχαν επιβαρύνει το α΄ τρίμηνο της Χρήσης του 2007, λόγω του φορολογικού ελέγχου των Χρήσεων 2003, 2004 & 2005. 

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,83 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, που είχε προσεγγίσει τα 3,82 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ύψος του κύκλου εργασιών για το α΄ τρίμηνο του 2008, είναι ανάλογο των εκτιμήσεων της εταιρείας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, βάσει του υπολοίπου ανεκτέλεστων έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του 2008, αλλά και των νέων έργων που διεκδικούνται από τον όμιλο. 

    Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2008 σε 1,09  εκατ. ευρώ έναντι 1,05 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007, ήτοι αύξηση 4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων τoυ ομίλου για το α΄ τρίμηνο του 2008 έκλεισαν στα 712 χιλ. ευρώ από 702 χιλ. ευρώ του α΄ τριμήνου του 2007. 

    Το περιθώριο κέρδους προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA Margin) ανήλθε σε 28,6% έναντι 27,4% στο α΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ το περιθώριο κέρδους μετά από φόρους (EAT Margin) ανήλθε σε 14,5% σε σύγκριση με 10,8% την αντίστοιχη περίοδο του 2007. 

    Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 0,046 ευρώ έναντι 0,035 ευρώ που ήταν το α΄ τρίμηνο του 2007, ήτοι αύξηση της τάξης του 31%. 

    Σε εταιρικό επίπεδο, τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 437 χιλ. ευρώ, από 354 χιλ. ευρώ του α΄ τρίμηνου του 2007 παρουσιάζοντας αύξηση 23%. 

    Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 3,47 εκατ. ευρώ έναντι 3,52 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007 ενώ τα Κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 917 χιλ. ευρώ έναντι 942 χιλ. ευρώ του α΄ τριμήνου του 2007. 

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διοίκησης του Ομίλου η τρέχουσα χρήση αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία, σε σχέση με το 2007, βάσει του μεγάλου αριθμού ανεκτέλεστων έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό, των νέων έργων που διεκδικούνται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αλλά και με την ανάπτυξη των νέων καινοτόμων λύσεων του ομίλου, όπως είναι το FMS - η πλατφόρμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση τραπεζικών και χρηματοοικονομικών εργασιών και το UTS - η πλατφόρμα για την πλήρη διαχείριση κρατήσεων & εισιτηρίων.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ