Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 20-Μαϊ-2008 18:05

    ΕΛΠΕ: Συμφωνία με INEOS για εμπορία ρητίνων S-PVC

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συμφωνία με την INEΟS ChlorVinyls υπέγραψε η ΕΛΠΕ, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της εταιρείας στην αγορά του PVC, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται,  οι δυο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία η ΕΛΠΕ θα εμπορεύεται και θα διανέμει στην Ελλάδα ρητίνες S-PVC που παράγει η INEOS. 

    "Η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση της ΕΛΠΕστην ελληνική αγορά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Διασφαλίζεται επίσης η "περαιτέρω αριστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρίας και διευρύνεται η διαθεσιμότητα πρόσθετων τύπων S-PVC για διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές". 

    Ως μέρος της συμφωνίας, η ΕΛΠΕ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους περίπου 700 χιλ. ευρώ, για την ενίσχυση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο την "αποτελεσματική ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών".

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΠΕ, κ. Γιάννη Κωστόπουλο, "πρόκειται για μια συμφωνία μεγάλης στρατηγικής σημασίας για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του κλάδου των πετροχημικών της επιχείρησης, η οποία θα στηρίξει και την επιχειρηματικότητα στα πολυμερή. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη της συνεργασίας με την INΕOS, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως ομίλους χημικών και με ηγετική θέση στην παραγωγή πλαστικών στην Ευρώπη". 

    Ο γενικός διευθυντής πωλήσεων της INEOS ChlorVinyls, κ. Jonathan Stewart, σχολίασε: "Με ιδιαίτερη χαρά προχωράμε σε αυτή τη συμφωνία με την ΕΛΠΕ, με την οποία εξυπηρετούνται στρατηγικά σημαντικές αγορές". 

    Σημειώνεται ότι η ΙΝΕΟS ChlorVinyls με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Χλωρίου-Αλκαλικών στην Ευρώπη, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των παραγώγων χλωρίου παγκοσμίως και επίσης ηγετική θέση στην παραγωγή πολυβινυλοχλωριδίου (PVC) στην Ευρώπη. Τόσο η παραγωγή όσο και η εμπορική δραστηριότητα της αλυσίδας του PVC είναι καθετοποιημένη και περιλαμβάνει τα προϊόντα διχλωροαιθάνιο (EDC), μονομερές βινυλοχλωρίδιο (VCM), καθώς επίσης PVC Γαλακτώματος (Emulsion PVC, E-PVC) και PVC Αιωρήματος (Suspension PVC, S-PVC).

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ