Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 16-Μαϊ-2008 10:12

    Mevaco: Στις 15/5 η Γ.Σ. για έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 5.000.000 εκάτ. ευρώ, θα συζητήσει η Mevaco, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στα γραφεία της εταιρείας στον Ασπρόπυργο. 

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη είναι τα εξής:

    - Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων (Εταιρικών και Ενοποιημένων) που αφορούν την κλειόμενη 14η εταιρική χρήση (1.1.2007-31.12.2007). 

    - Υποβολή προς έγκριση της Έκθεσης του διοικητικού συμβουλίου και της Έκθεσης των Ελεγκτών για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις που αφορούν την εταιρική χρήση 2007 (1.1.2007-31.12.2007). 

    - Έγκριση της διάθεσης (διανομής) κερδών και καταβολής μερίσματος και παροχή προς το διοικητικό συμβούλιο των αναγκαίων εξουσιοδοτήσεων. 

    - Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των Ελεγκτών της Εταιρείας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα και για την διαχείριση της κλειομένης χρήσης 2007, καθώς και για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 2007. 

    -  Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή από το μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο των ετησίων και εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων (εταιρείας και ενοποιημένων) για την τρέχουσα χρήση 2008 και καθορισμός αμοιβής αυτών. 

    - Έγκριση καταβληθεισών αμοιβών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις προσφερθείσες από αυτά υπηρεσίες και καθορισμός νέων αμοιβών και μισθών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

    - Παροχή αδείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και γενικούς διευθυντές της εταιρείας να συμμετέχουν στην διοίκηση άλλων εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους, συναφείς ή παρεμφερείς σκοπούς και να ενεργούν για λογαριασμό τρίτων πράξεις που υπάγονται σε κάποιον από τους σκοπούς της εταιρείας.
     
    - Έκδοση από την εταιρεία κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους μέχρι πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) Ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και παροχή εξουσιοδότησης προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων έκδοσης και διάθεσης του κοινού Ομολογιακού Δανείου. 

    - Τροποποίηση, συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση διατάξεων του Καταστατικού της εταιρείας για σκοπούς λειτουργικότητας και προσαρμογής στον κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από τον ν. 3604/2007 

    - Λοιπά θέματα- Ανακοινώσεις. 

    Οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν, αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, στην τακτική γενική συνέλευση, οφείλουν σύμφωνα με το Νόμο και το άρθρο 13 του Καταστατικού: 

    -Εάν οι μετοχές τους δεν βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό, να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν -μέσω του χειριστή τους- και να παραλάβουν την από αυτόν την σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας (θέση Πράρι-Μουστάκι, Ασπρόπυργος 19300) πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης (δηλαδή μέχρι και την 12η Ιουνίου 2008). 

    -Εάν οι μετοχές τους βρίσκονται στον Ειδικό Λογαριασμό να δεσμεύσουν με δήλωσή τους στην Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ) το σύνολο ή μέρος των μετοχών που κατέχουν και να παραλάβουν από την ΕΧΑΕ την σχετική βεβαίωση Δέσμευσης Μετοχών, την οποία πρέπει να καταθέσουν στα γραφεία της εταιρείας (θέση Πράρι-Μουστάκι, Ασπρόπυργος 19300), πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης (δηλαδή μέχρι και την 12η Ιουνίου 2008).
    Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα, πρέπει εντός της ίδιας προθεσμίας να καταθέσουν, σύμφωνα με το νόμο, και τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Επίσης εντός της ίδιας πενθήμερης προθεσμίας πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης οι κ.κ. Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν δι΄ αντιπροσώπου στην ανωτέρω Συνέλευση, οφείλουν να καταθέσουν ή να αποστείλουν στο Ταμείο της εταιρείας τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ