Την παράταση έως τις 31/12/2008 της ολοκλήρωσης της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΝΕΚ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος διάθεσης των κεφαλαίων για την χρηματοδότηση αγοράς νέων πλοίων, το ποσό των 81,71 εκατ. ευρώ είχε προβλεφθεί να διατεθεί μέχρι την 30/06/2008.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω παράταση αφορά τα αντληθέντα κεφάλαια που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, συνολικού ποσού 106.636.687,50 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η ανωτέρω αύξηση αποφασίστηκε με την από 05/11/2006 απόφαση της Β΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και την από 23/12/2006 απόφαση της Β΄ Επαναληπτικής Ιδιαίτερης Συνέλευσης των μετόχων, η οποία εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 30/03/2007.