Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 22-Απρ-2008 17:01

    Τιτάν: ΑΜΚ €169 εκατ. θα συζητηθεί στη Γ.Σ. στις 20 Μαΐου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 169 εκατ. ευρώ θα είναι ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τιτάν στις 20/5/2008, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, θα συζητηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσό των 169.065.148 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων και αύξηση της ονομαστικής αξίας όλων των μετοχών από 2 σε 4 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα θα εξαταστεί η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας περί κεφαλαίου.

    Τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

    1. Υποβολή προς έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων και των Ετησίων Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2007, με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών και της διάθεσης κερδών. 

    2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2007. 

    3. ΄Εγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

    4. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη χρήση 2008 και έγκριση της αμοιβής τους. 

    5. Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/20, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στους διευθυντές της Εταιρίας, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση εταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς. 

    6. Απόκτηση από την Εταιρία ιδίων μετοχών, κοινών και προνομιούχων, σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/1920. 

    7. Λήψη απόφασης για τη διαβίβαση από την Εταιρία πληροφοριών προς τους Μετόχους με τη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών μέσων (άρθρο 18 ν. 3556/2007) 

    9. Τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού περί Σκοπού και εναρμόνιση ολόκληρου του Καταστατικού με τις νέες διατάξεις του κ.ν.2190/20 (μετά το ν. 3604/2007) με τη συμπλήρωση, κατάργηση και αναρίθμηση των διατάξεων και των άρθρων του και τη διαμόρφωσή του σε νέο ενιαίο κείμενο.
    10. Τροποποίηση των εν ενεργεία προγραμμάτων παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option) των ετών 2004 και 2007. 

    Όπως επισημαίνεται, οι μέτοχοι της εταιρείας δικαιούνται να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο. Σχετικό έντυπο αντιπροσώπευσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Μετόχων). 

    Υπενθυμίζεται ότι κάθε κοινή μετοχή παρέχει το δικαίωμα μιας ψήφου. Οι προνομιούχες μετοχές δεν παρέχουν δικαίωμα ψήφου. Για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο,οι κκ. μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών τους στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), μέσω του χειριστή τους και να παραλάβουν από αυτόν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης. ΄Οσοι από τους μετόχους διατηρούν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό του Σ.Α.Τ., πρέπει να τις δεσμεύσουν στα Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (πρώην Kεντρικό Αποθετήριο Αξιών), και να παραλάβουν τη σχετική βεβαίωση δέσμευσης. 

    Οι βεβαιώσεις δέσμευσης των μετοχών και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης πρέπει να κατατεθούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι την 14.5.2008. 

    Οι κκ. μέτοχοι μπορούν να καταθέσουν τις βεβαιώσεις δέσμευσης των μετοχών τους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα και να προσκομίσουν την απόδειξη που θα τους χορηγηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, εντός της ίδιας ανωτέρω προθεσμίας, δηλαδή μέχρι την 14.5.2008. 

    Σε περίπτωση Α΄ Επαναληπτικής Συνέλευσης για τη λήψη απόφασης επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, οι μέτοχοι πρέπει να δεσμεύσουν τις μετοχές τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και να καταθέσουν τις βεβαιώσεις δέσμευσης μετοχών και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσώπευσης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη, 29.5.2008.

    Η τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Πλατεία Συντάγματος (είσοδος από την οδό Πανεπιστημίου). Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κκ. μέτοχοι σε Α΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, στις 4 Ιουνίου 2008, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 στην Αθήνα, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ