Τη χορηγία του τουρνουά Open, “Alpha Bank Masters Open 2008”, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου για πρώτη φορά η Alpha Bank, ενισχύοντας έτσι τη δυναμική της παρουσία στο χώρο του αθλητισμού. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το τουρνουά διοργανώνει για πρώτη φορά η Athens Tennis Academy, με στόχο την καθιέρωση ενός αθλητικού θεσμού.
Ειδικότερα, μέλη αθλητικών ομίλων αλλά και ερασιτέχνες αθλητές, λάτρεις του τέννις από όλη την Ελλάδα, θα είναι οι πρωταγωνιστές που θα αναμετρηθούν σε οκτώ κατηγορίες στο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα “tennis event”, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ, από 23 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2008.
Συμμετοχή στο τουρνουά μπορούν να δηλώσουν όλοι οι φίλοι του τέννις που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Η τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι η 9 Μαΐου 2008.
Σημειώνεται ότι το ταμπλό των συμμετεχόντων ζευγαριών θα διαμορφωθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2008, ενώ σε περίπτωση υπερβάσεως του μέγιστου αριθμού συμμετοχών θα διεξαχθούν προκριματικοί αγώνες από την 20 έως την 22 Μαΐου 2008. Οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την 31 Μαΐου 2008 και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου 2008 με την απονομή των κυπέλλων και των επάθλων σε νικητές και φιναλίστ, καθώς και του Grand Prize για τον μεγάλο τυχερό της διοργανώσεως.