Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Απρ-2008 18:19

  Forthnet: Έκλεισε το deal για NOVA

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:21

  Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με διάφορους "μνηστήρες", οι οποίοι δεν ακολούθησαν μέχρι το τέλος τη διαδικασία, η NOVA πουλήθηκε τελικά στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Forthnet. 

  Το τίμημα για την NetMed, όπως είχε ήδη αναφέρει το Capital.gr, διαμορφώθηκε στα 430 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν σχετίζεται με τα εξωπραγματικά νούμερα που είχαν ακουστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία αφορά την εξαγορά τόσο της NetMed όσο και της Intervision Services για τις οποίες το συνολικό τίμημα διαμορφώνεται στα 490 εκατ. ευρώ. 

  Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ύψους 300 εκατ. ευρώ και από την έκδοση ομολγοιακού δανείου.

  Η συγκεκριμένη κίνηση ισχυροποιεί σημαντικά την παρουσία της Forthnet στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ενόψει της σύγκλισης των τηλεπικοινωνιών με την ψυχαγωγία σε αυτό που ονομάζουμε "triple play".

  Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν γνωστά τα σχέδια της Forthnet για την ενίσχυση της δραστηριότητας της.

  H επίσημη ανακοίνωση

  Η Forthnet στις 14 Απριλίου 2008, υπέγραψε σύμβαση (στο εξής η «Σύμβαση Αγοραπωλησίας») με τις εταιρείες MYRIAD INTERNATIONAL HOLDING B.V. (στο εξής η «MIH») και TELETYPOS CYPRUS LIMITED (στο εξής από κοινού με την ΜΙΗ οι «Πωλητές») για την εξαγορά (στο εξής η «Εξαγορά») του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NETMED Ν.V. και INTERVISION (SERVICES) B.V. (στο εξής οι «Εξαγοραζόμενες Εταιρείες») έναντι συνολικού ανταλλάγματος ίσου προς την επιχειρηματική αξία (enterprise value) των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών ύψους 490.000.000 ευρώ βάσει των οικονομικών καταστάσεών τους με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2007 (στο εξής το «Αντάλλαγμα»). Η εκ των Εξαγοραζόμενων Eταιρειών, NETMED N.V., αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, NETMED HELLAS A.E. και MULTICHOICE HELLAS A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

  Η ολοκλήρωση της Εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω νεοσυσταθησόμενης 100% θυγατρικής της Forthnet (στο εξής η «Νέα Εταιρεία»), τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της Εξαγοράς και της έμμεσης αλλαγής ελέγχου συνδεδεμένων με τη NETMED N.V. επιχειρήσεων από της αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας (στο εξής η «ΕΓΣ»). 

  Χρηματοδότηση της Εξαγοράς 

  Τα κεφάλαια για την καταβολή του Ανταλλάγματος θα προέλθουν από της ακόλουθες πηγές: 

  1. Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και δικαίωμα προεγγραφής (στο εξής η «Αύξηση»), μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η άντληση μέχρι 300.000.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στη Νέα Εταιρεία. Προς το σκοπό αυτό, εντός των προσεχών ημερών το Δ.Σ. της Forthnet θα συγκαλέσει την ΕΓΣ. 

  2. Από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, που θα λάβει τη μορφή ομολογιακού δανείου το οποίο θα εκδοθεί από την Νέα Εταιρεία. Η Forthnet έχει συμφωνήσει της βασικούς όρους χρηματοδότησης με όμιλο Ελληνικών Τραπεζών. 

  Τέλος, η εκ των βασικών μετόχων της Forthnet, Forgendo Limited, η οποία κατέχει ποσοστό 21% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, δεσμεύτηκε να ψηφίσει υπέρ της Αύξησης και να συμμετάσχει σε αυτήν καταβάλλοντας μέχρι 300.000.000 Ευρώ. 

  Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Εταιρίας για την Εξαγορά είναι η Merrill Lynch

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων