Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 26-Μαρ-2008 09:41

    Ανάπτυξη και κερδοφορία οι στόχοι του ΥΓΕΙΑ για το 2008

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Του Θανάση Παπαδή

    Θετικές είναι οι προοπτικές για την πορεία του ομίλου Υγεία και το 2008, όπως αναφέρουν στελέχη της επιχείρησης. Την εκτίμησή τους αυτή τη στηρίζουν αφενός στο γεγονός ότι θα υπάρξουν και νέες εξαγορές και αφετέρου θα είναι η πρώτη πλήρης χρονιά που θα ενοποιηθούν τα αποτελέσματα του Μητέρα και του Λητώ. 

    Κατά συνέπεια τόσο τα καθαρά κέρδη, όσο και οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο θα σημειώσουν αξιοσημείωτη άνοδο. Μάλιστα αν η ενοποίηση γινόταν από την 1.1.2007, τότε τα κέρδη του Υγεία θα ξεπερνούσαν τα 23 εκατ. ευρώ, έναντι 12,3 εκατ. ευρώ που εμφάνισε για την χρήση του 2007. 

    Όπως μάλιστα αναφέρεται στην έκθεση διαχείρισης για το 2007, όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη θα σημειώσουν βελτίωση. Ήδη μάλιστα την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνουν και τα πρώτα αποτελέσματα του 3μηνου του 2008 που κινούνται, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ελαφρά πάνω από τις εκτιμήσεις. 

    Στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης είναι η αύξηση της πελατειακής βάσης και πάνω σε αυτό εργάζονται τα στελέχη της. Σύμφωνα με το business plan θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία διαγνωστικών κέντρων και θεραπείας της νοσηλείας της μίας ημέρας. Η διοίκηση του ομίλου έχει ανακοινώσει την  συνέχιση της πολιτικής συνεχούς δυναμικής ανάπτυξης των εργασιών του με έμφαση στη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων, στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης και στην παροχή νέων υπηρεσιών υγείας. 

    Παράλληλα θα ενταθούν οι προσπάθειες να γίνουν άμεσα οι εξαγορές που έχουν προαναγγελθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

    «Οπλα» στην φαρέτρα του Υγεία είναι τα 300 εκατ. ευρώ που υπάρχουν στα ταμεία του από την έκδοση του ομολογιακού δανείου, που ως στόχο έχουν την ίδρυση ή εξαγορά παρεμφερών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και η δυνατότητα σύναψης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους  200 εκατ. ευρώ. 
     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ