14:40 09/09
Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
Αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα από τους δασμούς και τον "πόλεμο" τιμών στην Κίνα
Τους στόχους και τη στρατηγική ανάπτυξης της MLS Πληροφορική ΑΕ κατά την επόμενη τριετία παρουσίασαν ενώπιον της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ.Ιωάννης Καματάκης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλίδης και ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, κ. Βασίλης Καρακατσάνης .
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας κατά τα επόμενα χρόνια θα βασιστεί στην καινοτομία, την υψηλή τεχνογνωσία της MLS σε τεχνολογίες αιχμής, στην ηγετική θέση της στην πλοήγηση και το εκπαιδευτικό λογισμικό, στο ισχυρό δίκτυο πωλήσεων, καθώς και στην υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση (μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, υψηλούς δείκτες ρευστότητας).
Οι προοπτικές της εταιρείας για το 2008 διαγράφονται "ιδιαίτερα ευνοϊκές", καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εισαγωγής του εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ηγετική θέση της εταιρίας στη ραγδαίως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πλοήγησης. Στους στόχους της MLS περιλαμβάνονται ακόμη η περαιτέρω διείσδυση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας με πλοήγηση και η επέκταση στις αγορές της Κύπρου και των Βαλκανίων.
Σχετικό με το προηγούμενο έτος, ο κ. Καματάκης τόνισε ότι το 2007 σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας. Συγκεκριμένα, η MLS, η οποία αποτελεί leader στον τομέα της πλοήγησης εισήλθε δυναμικά στην πολλά υποσχόμενη αγορά της κινητής τηλεφωνίας με πλοήγηση συνεργαζόμενη με την κορυφαία εταιρεία πληροφορικής ASUS για την προώθηση αρχικά σε Ελλάδα και Κύπρο των GPS κινητών τηλεφώνων με το standard σύστημα πλοήγησης στην ελληνική αγορά MLS Destinator.
Επιπλέον, η εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind. Στον τομέα του εκπαιδευτικού λογισμικού, όπου η εταιρία κατέχει ηγετική θέση, ξεκίνησε το 2007 το πρόγραμμα προμήθειας όλων των σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου με εκπαιδευτικό λογισμικό.
Στις επενδύσεις της εταιρείας έγινε αναφορά και στη συμμετοχή της με 19% στο εργοστάσιο παραγωγής CD και DVD NEA MEDIA AEBE. Κατά τη χρονιά της συμμετοχής 2001, ο κύκλος εργασιών της ΝΕΑ MEDIA ανέρχονταν σε περίπου 3,5 εκατ.ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων σε 169.000 ευρώ. Κατά τη χρήση που έκλεισε στις 30/6/2007 ο τζίρος της NEA ΜΕDIA ανήλθε σε 7,568 εκατ.ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 568.000 ευρώ. Το 91% του κύκλου εργασιών της NEA MEDIA αποτελεί εξαγωγές σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ η ΝΕΑ MEDIA επεκτείνεται και σε νέες δραστηριότητες.
Αναφορικά με τα μεγέθη του 2007, καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 900.000 ευρώ από ζημία 490.000 ευρώ εμφάνισε η MLS Πληροφορική για το σύνολο του 2007. Τα κέρδη ανά μετοχή της MLS διαμορφώθηκαν σε 0,074 ευρώ, Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 94% στα 7,06 εκατ.ευρώ, τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων(EBITDA) σημείωσαν άνοδο 106% στα 3,08 εκατ. ευρώ.