19:36 30/10
Η αμερικανική Equinix θα επενδύσει 4,4 δισ. ευρώ στη Βρετανία για ανάπτυξη data centers
Δίνοντας ώθηση στις φιλοδοξίες του Λονδίνου που θέλει να αναδειχθεί σε αδιαφιλονίκητο παράγοντα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Συμφωνητικό με τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο και προσύμφωνο με τους κ.κ. Θ. Αναστασιάδη και Α. Καραμήτσο υπέγραψε η Πήγασος Εκδοτική για την απόκτηση μετοχών της Αναπτυξιακής Α.Ε.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Πήγασος Εκδοτική προχώρησε στις 14 Μαρτίου 2008 και ενώπιον του συμβολαιογράφου Αθηνών, Ηλία Καρυοφύλλη του Ευαγγέλου στην υπογραφή:
α) Συμφωνητικό πώλησης μετοχών, δυνάμει του οποίου η εισηγμένη προέβη στην αγορά από τον κ. Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο του Κωνσταντίνου, διακοσίων σαράντα ονομαστικών μετοχών της Αναπτυξιακής Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί 7.380.000,00 ευρώ
β) Προσύμφωνο πώλησης μετοχών, δυνάμει του οποίου η εισηγμένη προσυμφώνησε την αγορά από τον κ. Θεμιστοκλή Αναστασιάδη του Βύρωνος, 120 ονομαστικών μετοχών της Αναπτυξιακής που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος 3.600.000,00 ευρώ και από τον κ. Αναστάσιο Καραμήτσο του Ιωάννη, 60 ονομαστικών μετοχών της Αναπτυξιακής που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του συνολικού ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αυτής, αντί συνολικού τιμήματος 1.800.000,00 ευρώ.
Μέσω των εν λόγω συμφωνιών, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Πήγασος στην "Αναπτυξιακή Α.Ε." θα ανέλθει σε 70%.
Σημειώνεται ότι το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Αναπτυξιακής ανέρχεται σήμερα σε εξήντα 60.000,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 600 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 100,00 ευρώ εκάστης και η ως άνω εταιρεία είναι μοναδική μέτοχος της Α.Ε. υπό την επωνυμία "Εκδόσεις Πρώτο Θέμα", φορέα έκδοσης της κυριακάτικης ομώνυμης εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".