Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 11-Μαρ-2008 08:32

    Πλαίσιο Computers: Τι ετοιμάζει σε Ελλάδα - Βαλκάνια

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Την αύξηση του δικτύου καταστημάτων της στην εγχώρια αγορά και τη «βολιδοσκόπηση» νέων αγορών σε γειτονικές χώρες εξετάζει η διοίκηση της Πλαίσιο Computers.

    Το επενδυτικό σχέδιο της εισηγμένης για τη φετινή χρονιά προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δημιουργία ενός ή δύο καταστημάτων στην Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν τα Γιάννενα, η Ξάνθη και η Κομοτηνή, ενώ η επένδυση για κάθε νέο κατάστημα υπολογίζεται στα περίπου 2 εκατ. ευρώ.

    Στελέχη της εταιρείας αναφέρουν πως κριτήριο για τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης είναι να βρίσκονται κοντά σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να έχουν πρόσβαση σε κοινό (όπως π.χ. φοιτητές) με ανάγκες για προϊόντα τεχνολογίας και με απαιτήσεις σε θέματα σέρβις και after sales services.

    Σήμερα η εισηγμένη διαθέτει 21 καταστήματα σε όλη τη χώρα, με την πλειονότητα τους να βρίσκονται στην Αττική. Πέρυσι αύξησε κατά 24% τις πωλήσεις της και κατά 55% τα καθαρά κέρδη χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσει νέα σημεία πώλησης. Το κατάστημα που άνοιξε η εταιρεία στη Λάρισα ξεκίνησε να λειτουργεί στο τέλος του 2006, ενώ το πιο πρόσφατο, στη Νέα Ευκαρπία στη Θεσσαλονίκη (το 21ο της αλυσίδας), ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Ιανουάριο.

    Εκτός της εγχώριας αγοράς, η εταιρεία ήδη έχει επεκταθεί στη Βουλγαρία όπου διαθέτει ιδιόκτητο κατάστημα στη Σόφια. Η θυγατρική της Πλαίσιο πέρυσι πραγματοποίησε πωλήσεις 6,3 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά πως φέτος η δραστηριότητα στη Βουλγαρία θα είναι κερδοφόρος.

    Για τη Βουλγαρία δεν αναμένεται ακόμη η επέκταση της παρουσίας της εταιρείας, αντίθετα εξετάζεται η είσοδος σε νέες αγορές με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει την πραγματοποίηση εξαγορών. Όπως αναφέρουν στελέχη της Πλαίσιο, στις γειτονικές με την Ελλάδα αγορές έχει επεκταθεί μεγάλος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων και στόχος είναι η εταιρεία να εκμεταλλευθεί την παρουσία τους εκεί.

    Τέλος, σε ότι αφορά το νέο κέντρο logistics που ετοιμάζει η Πλαίσιο σε ιδιόκτητη έκταση στη Μαγούλα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2009. Θα καλύπτει επιφάνεια 22 χιλιάδων τ.μ., ενώ η συνολική επένδυση θα φθάσει τα 15 εκατ. ευρώ.

    Νίκος Χρυσικόπουλος

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ