Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 15-Ιαν-2008 15:28

    Εθνική Τράπεζα: Στο ταμπλό από 17/1 οι νέες μετοχές

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από τις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 1.561.242 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εθνική Τράπεζας, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, κατά 7.806.210 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του μετοχικού προήλθε από την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντικά και λοιπά Στελέχη της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών. 

    Σημειώνεται πως ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 381 όσον αφορά το Πρόγραμμα διάθεσης, με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς, μετοχών της Τράπεζας για το έτος  2005 και σε 492 δικαιούχους, όσον αφορά το αντίστοιχο Πρόγραμμα έτους 2006 σε τιμή διάθεσης μετοχής 23,80 Ευρώ, και 23 Ευρώ αντίστοιχα σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Μετόχων της Τράπεζας της 22/06/2005 και 01/06/2006 καθώς και των Διοικητικών Συμβουλίων της 29/11/2006 και της 01/11/2007. 

    Η ανωτέρω αύξηση, στο πλαίσιο της οποίας προσαρμόστηκε εξίσου το άρθρο 4 του καταστατικού, πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. της Τράπεζας την 20/12/2007 σε εφαρμογή των αποφάσεων των ως άνω Γενικών Συνελεύσεων, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης Κ2-18442/31.12.2007 και καταχωρήθηκε στο Μ.Α.Ε. με την υπ΄ αριθμ. Κ2-18442 αντίστοιχη απόφαση.

    Υπενθυμίζεται πως το διοικητικό συμβούλιο του Χ.Α. κατά την συνεδρίασή του στις 10-01-2008 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ως άνω 1.561.242 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας.

    Από τις 17 Ιανουαρίου θα έχουν πιστωθεί στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Αΰλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) Ανακοινώνεται επίσης προς τους μετόχους της Τράπεζας ότι από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας στο Χ.Α., θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ