Ξεπαγώνει σύμφωνα με πληροφορίες η κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου 440 ΜW στην Καβάλα από τους ομίλους της Edison και της Ελληνικής Τεχνοδομικής.
Πρόκειται για το project της Κοινοπραξίας EDF-HED-ΒΦΛ, με τον τίτλο “Kavala Power Geneeration Plant" του οποίου η ανάπτυξη είχε φτάσει σε προχωρημένο στάδιο αλλά τα τελευταία 3 χρόνια παρέμεινε “παγωμένο” κυρίως λόγω προβλημάτων στη γραμμή μεταφοράς που ωστόσο, με τις εργασίες αναβάθμισης του βορείου συστήματος μεταφοράς που βρίσκονται σε εξέλιξη, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα.
Η εγκατάσταση της μονάδας προβλέπεται να γίνει σε κατάλληλη έκταση εντός του χώρου της ΒΦΛ στη Νέα Καρβάλη για την οποία η Κοινοπραξία διαθέτει άδεια παραγωγής, εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και διάφορες απαραίτητες εγκρίσεις από αρχαιολογικές και άλλες υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι τα ποσοστά συμμετοχής στην Κοινοπραξία είναι κατανεμημένα ως εξής: EDF 51%, HE&D 35% και ΒΦΛ 14%. Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσοστό της EDF έχει ήδη παραχωρηθεί στην ιταλική Edison, η οποία τώρα προορίζεται να υπεισέλθει σε ολόκληρο το μερίδιο της EDF.